Din ultimul numar al revistei “O casa pentru fiecare” aflam cum casele romanilor pot fi incalzite mai ieftin

BUCURESTI - 22 octombrie 2004

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Romanii care beneficiaza de o casa , bineinteles, de curtea aferenta, au posibilitatea de a-si reduce costurile facturilor de incalzire si apa calda intr-o proportie importanta. Cel putin aceasta este concluzia care se poate desprinde din ultimul numar al revistei “O casa pentru fiecare”.

Solutia, pe care o gasiti prezentata intr-un serial, in paginile revistei – pompele de caldura geotermale. Acestea, spre deosebire de cele aer-aer (folosite la aparatele de aer conditionat), folosesc drept sursa de energie solul sau apa subterana din panza freatica sau de suprafata.
Pamantul se comporta ca un urias colector solar, asigurand temperaturi constante sub suprafata sa, tot timpul anului. Sub adancimea de inghet (1,10 m in Romania), solul depoziteaza energie la un nivel constant Asa ca sistemul geotermal este unul inchis, care contine o singura unitate interioara, fapt care duce si la o intretinere mult mai usoara. Mai mult, un sistem geotermal produce de 3-4 ori mai multa energie decat consuma, lucrand efficient in zonele climatice temperate si dure.
Cum este posibil sa valorificati milioanele de BTU din curtea casei, veti putea afla din paginile revistei “O casa pentru fiecare”.
Tot in acest numar, veti putea gasi informatii despre asigurarile pentru riscul seismic al locuintei dvs. si care este relatia dintre architect si inginer in zonele seismice. Inca din sezonul rece incep pregatirile pentru viitorul anotimp cald, de aceea informati-va, citind revista, despre conceptia unei gradini si despre mobilierul din impletituri.

Despre PLus Media

Revista “O casa pentru fiecare” va pune de asemenea la dispozitie, pe format CD, o intreaga colectie numarand 1.350 de proiecte de case, potrivite pentru toate gusturile si buzunarele (de vacanta, economice, moderne, de lux, pentru terenuri inguste si altele).
Revista este editata de firma Neopolis, care s-a clasat, in 2003, pe locul 11, in topul national al firmelor, intre cele 460.311 de companii din acest domeniu.

Felicia Iordache
Director
Plus Media
feliciaiordache@plusmediacom.ro