Polita

Definitie Polita

Inscris, intr-o forma speciala, emis de persoane fizice sau juridice, prin care se atribuie posesorului ei dreptul de creanta asupra unei sume de bani ce va fi onorata de catre debitor, la scadenta. In functie de modul si conditiile stingerii datoriei, de forma pe care o imbraca, de castigul aferent, polita poarta denumiri specifice: - cambie, - bilet la ordin, - trata,- cec, unele dintre ele constituind baza banilor pe credit. Polita se poate afla in posesia creditorului pana la scadenta, poate fi transmisibila altor persoane pentru stingerea unor datorii sau se poate afla la banci, fiind scontata in vederea obtinerii de credite. Polita inversa (recambia) este o polita prezentata debitorului de catre o persoana care a achitat polita protestata, ca urmare a neachitarii ei la scadenta, situatie in care debitorul este obligat sa restituie suma platita, inclusiv dobanzile si cheltuielile de protest. In sistemul de polita prezinta importanta polita de asigurare, care este un act emis de o societate de asigurare si care cuprinde drepturile si obligatiiile asiguratului si ale asiguratorului, confirmand incheierea asigurarii facultative a persoanelor sau bunurilor. Asiguratul se obliga sa plateasca asiguratorului o anumita prima de asigurare asiguratorul preia anumite riscuri si isi asuma obligatia de a despagubi pe asigurat pentru daunele eventuale generate de riscurile pentru care s-a incheiat polita de asigurare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Polita? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Polita.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Polita. Definitiile termenilor despre Polita cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Polita, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Polita.