Poprire

Definitie Poprire

Forma a executarii silite prin care se aduce la indeplinire dispozitivul unei hotarari judecatoresti ramase definitiva si investita cu formula executorie, prin care se realizeaza urmarirea unor sume de bani datorate de debitor, creditorului. Participantii la aceasta forma sunt: - debitorul, - creditorul, si - tertul poprit (cel in mainile caruia se afla sume ce apartin debitorului).Creditorul formuleaza o actiune scurta pe care o depune la instanta impreuna cu titlul executor (hotararea cu mentiunea ramanerii definitive si investita cu formula executorie). Instanta de judecata admite cererea (daca este justificata) si dispune ca tertul poprit sa plateasca creditorului sumele pretinse, din contul debitorului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Poprire? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Poprire.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Poprire. Definitiile termenilor despre Poprire cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Poprire, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Poprire.