Posesie

Definitie Posesie

Posibilitatea proprietarului de a stapani bunul ce-i apartine in materialitatea sa, comportandu-se fata de toti ceilalti ca fiind titularul dreptului de proprietate. Atributul de posesie din continutul oricarui drept real este format din doua elemente: a) corpus - stapanirea materiala a bunului, si b) animus - intentia sau vointa titularului dreptului de a stapani bunul pentru sine si de a se comporta ca titular al dreptului real respectiv. Vezi si Folosinta, Detentie precara, si Dispozitie.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Posesie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Posesie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Posesie. Definitiile termenilor despre Posesie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Posesie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Posesie.