Postulat contabil

Definitie Postulat contabil

O propozitie a carei acceptare este ceruta pentru a realiza o demonstratie.Postulatele contabile au la baza observatiile facute asupra:a) mediului economic, politic, juridic si socialb) identificarii utilizatorilor de informatii financiare si a necesitatilor informationale ale acestorac) obiectivelor informarii financiare.Observatiile considerate utile pentru o eventuala formulare de principii si norme contabile sunt retinute si catalogate ca postulate contabile.Postulatele contabile sunt cunoscute si sub numele de ipoteze sau de concepte fundamentale, de premize, de propoziti generale, de doctrine, de axiome etc.Vezi si Principiu contabil, Norma contabila.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Postulat contabil? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Postulat contabil.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Postulat contabil. Definitiile termenilor despre Postulat contabil cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Postulat contabil, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Postulat contabil.