Quadrant Amroq Beverages – investiţii de peste 14,5 milioane de dolari în 2005

BUCURESTI - 17 octombrie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

În acest an, compania Quadrant Amroq Beverages investeşte o sumă totală de peste 14,5 milioane de dolari pe piaţa băuturilor răcoritoare din România, suma preconizată iniţial fiind de 5,9 milioane de dolari. Această decizie a acţionarilor vine ca urmare
a creşterii vânzărilor înregistrate de mărcile companiei pe parcursul anului 2005 şi continuă rata înaltă a investiţiilor făcute de QAB de la intrarea sa pe piaţă. Investiţia din acest an va duce la crearea a 150 de noi locuri de muncă în cadrul QAB.

Noi investiţii în capacitatea de producţie
Din acest buget, suma de 8,7 milioane de dolari a fost alocată pentru achiziţionarea unei noi linii de producere a băuturilor carbonatate din gama Pepsi şi pentru extinderea capacităţii de producţie a băuturilor necarbonatate din gama Prigat fără conservanţi, prin tehnologia Hot Fill.

Băuturile necarbonatate sunt produse atât la fabrica QAB din Bucureşti, cât şi la fabrica din Covasna. Astfel, la fabrica din Covasna se vor îmbutelia, pe lângă apă minerală, şi băuturile carbonatate din gama Pepsi, precum şi băuturile necarbonatate din gama Prigat fără conservanţi. .

Datorită acestor noi investiţii, capacitatea de producţie a băuturilor carbonatate din gama Pepsi se va dubla, iar cea a băuturilor necarbonatate din gama Prigat fără conservanţi va creşte cu 47%.

„Eforturile companiei noastre de a majora în 2005 investiţiile în noi linii de producţie răspund tendinţelor de creştere a pieţei băuturilor răcoritoare din România. Cererea manifestată de către consumatori pentru mărcile din portofoliul nostru ne obligă să le satisfacem toate aşteptările”, declară Florin Rădulescu, Director General al companiei QAB.

Compania Quadrant Amroq Beverages (QAB) este unul dintre cei mai mari investitori americani din România, îmbuteliatorul autorizat şi distribuitorul Pepsi, Prigat, Lipton Ice Tea şi Roua Munţilor pentru România şi Republica Moldova.

Despre Prais Corporate Communications

QAB a intrat pe piaţa băuturilor răcoritoare din România în 1991, prin îmbutelierea şi distribuţia produselor din portofoliul PepsiCo. În 1992, compania a inaugurat prima linie de îmbuteliere PET din ţară, pentru sticla de Pepsi de 1,5 l, iar în anul 1993, QAB a lansat prima băutură necarbonatată produsă în România: Prigat.
PRAIS Corporate Communications
Telefon: 021-317.53.39, 021-317.53.40
Fax: 021-316.81.90

E-mail: prais@prais.ro