Prescriptie

Definitie Prescriptie

1. Din punct de vedere juridic stingerea unui drept la actiune sau in executarea unei hotarari prin neexecutarea lui in termenul prevazut de lege sau dobandirea dreptului de proprietate asupra unui lucru prin posesiunea lui (vezi prescriptie extinctiva si prescriptie achizitiva).2. Din punct de vedere bancar stingerea unei creante sau eliberarea de o datorie la capatul unei anumite perioade. Creantele garantate prin ipoteca sunt de regula imprescriptibile.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Prescriptie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Prescriptie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Prescriptie. Definitiile termenilor despre Prescriptie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Prescriptie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Prescriptie.