Clubul Economic German Transilvania a împlinit 10 ani

Sibiu - 24 martie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Clubul Economic German Transilvania - Deutscher Wirtschaftsclub Siebenburgen (DWS) - a aniversat, miercuri, 18 martie, la Sibiu, 10 ani de la înfiinţare. Momentul a fost sărbătorit în Sala Oglinzilor a Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), în prezenţa a peste 10 de invitaţi, membrii ai clubului, reprezentanţii autorităţilor sibiene dar şi a partenerilor de afaceri.

Dr. Jean Pierre Rollin, preşedintele Clubului Economic German şi consulul general al Republicii Federale Germania la Sibiu, a deschis seria discursurilor.Clubul Economic German este un forum al ideilor şi al oportunităţilor de afaceri, unde oamenii de afaceri pot discuta deschis despre dezvoltarea afacerilor. Mai mult, clubul s-a implicat în viaţa socială şi culturală a Sibiului. Judeţul Sibiu are un potenţial economic foarte bun, iar perspectivele strălucesc. Doresc să mulţumesc celor care sunt alături de noi, a spus Jean Pierre Rollin. “Şi desigur membrilor comitetului Detlef Barthmes( ILC), Andreas Huber (Limorom), Martin Müller (Sobis), Sorana Bradu (Pressmedia), Oswald Kolb (Continental Automotive) şi Eugen Faist ( Ariontec).

La rândul său, Klaus Johannis, primarul Sibiului, a declarat:Atunci când s-a creat clubul am considerat că este o idee excelentă şi acest lucru îl cred şi acum. Acesta a apărut ca urmare a nevoii de comunicare, aici existând între membrii clubului schimburi de idei, care s-au materializat prin implicarea în viaţa comunităţii sibiene.

Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, a afirmat:'Clubul Economic German este nu doar un spaţiu economic, ci şi unul cultural, deoarece printre membrii clubului sunt şi oameni de afaceri austrieci, olandezi sau elveţieni. Este un club legat de faptul că se vorbeşte limba germană, mai degrabă decât de cetăţenie. Clubul Economic German a avut câteva iniţiative concrete, cum ar fi cele legate de infrastructur.
La ceremonia aniversară a DWS au ţinut să participe, între alţii, prefectul judeţului Sibiu, Constantin Trihenea, Radu Merica, reprezentant al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno -Germane, precum şi Gheorghe Aldea, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu.
Cu acest prilej, membrii DWS au semnat Carta solidarităţii sociale, iniţiativă ce aparţine inspectorului-şef al Inpectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, Francisc Szombatfalvi-Torok, ce îşi propune o implicare mai atentă a factorilor decizionali (instituţii publice, sindicate, patronate, asociaţii şi ONG-uri) în diminuarea efectelor crizei economice asupra populaţiei.

Totodată, Clubul Economic German a donat suma de 5.000 euro împreună cu E.ON România care a donat suma de 15.000 euro Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. Suma totala de 20.000 euro va fi folosită pentru achiziţionarea de aparatură medicală de ultimă generaţie care să permită diagnosticarea şi tratamentul afecţiunilor gastro-intestinale prin metode moderne, ne-invazive.

Dl. Heinz Rosenbaum, director general adjunct în cadrul E.ON România, a declarat:
”Prin această contribuţie financiară, Grupul E.ON a răspuns apelului lansat de Clubul Economic German Transilvania, a cărui membru este, şi s-a alăturat iniţiativei de susţinere a Clinicii Universitare Sibiu în achiziţionarea de aparatură medicală de ultimă generaţie, care va permite diagnosticarea şi tratamentul afecţiunilor gastro-intestinale prin metode moderne. Am convingerea că acest aparat va fi de un real ajutor pentru pacienţii Clinicii Universitare Sibiu şi ne bucurăm să putem veni în sprijinul comunităţii locale.”

Donaţia a fost primită din partea spitalului de către Dr. Jurgen Porr.

Despre PRESSMEDIA

Aniversarea Clubului Economic German Transilvania
Sorana Bradu
sorana.bradu@pressmedia.com.ro