Pret de baza

Definitie Pret de baza

Pret stabilit la o anumita marfa, convenit de parti prin contractul de vanzare-cumparare ca pret initial (vezi pret de plecare), in baza caruia se stabileste ulterior pretul efectiv al marfii livrate.In cazul vanzarii unor marfuri a caror calitate nu trebuie sa se abata de la anumiti parametri (compozitie chimica, dimensiuni etc.) care constituie etalonul pentru pretul de baza, se prevede o reducere sau o majorare a pretului stabilit initial in functie de dimensiunile abaterilor de la calitatea prevazuta in contract (acest principiu se aplica, de exemplu, la vanzarile de minereuri metalifere si produse chimice).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Pret de baza? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Pret de baza.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Pret de baza. Definitiile termenilor despre Pret de baza cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Pret de baza, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Pret de baza.