Pret de bursa

Definitie Pret de bursa

Pret (cotatie) al marfii, stabilit la bursa de marfuri. Nivelul pretului de bursa este influentat, in afara de costurile de productie si de transport, de o serie de alti factori cu caracter structural si conjunctural.Principalii factori structurali sunt cei de ordin natural, precum si volumul productiei de substituenti ai marfurilor de bursa. Acest din urma factor poate influenta nivelul pretului de bursa in mod constant, numai dupa o mai lunga perioada de timp.Factorii naturali pot influenta pretul de bursa atat la marfurile sezoniere (cereale, bumbac etc.), cat si la celelalte (metale neferoase etc.), iar in cel de al doilea, au influente de lunga durata (epuizarea zacamintelor, descoperirea de noi zacaminte).Factorii conjuncturali influenteaza asupra pretului de bursa pe termen scurt. Inviorarea generala a conjuncturii duce la cresterea pretului de bursa, datorita majorarii necesarului de produse comercializate la bursa.Alti factori care influenteaza pretul de bursa sunt:- costurile depozitarii, care au o deosebita importanta in cazul marfurilor de sezon, pe masura ce termenul de vanzare se indeparteaza de termenul recoltarii- factorul politic (spre exemplu tulburarile politice in tarile furnizoare sau benefciare ale marfurilor comercializate la bursa)- pe termen scurt anumite variatii ale pretului de bursa pot fi determinate si de operatiunile speculative.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Pret de bursa? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Pret de bursa.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Pret de bursa. Definitiile termenilor despre Pret de bursa cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Pret de bursa, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Pret de bursa.