Pret de prestigiu

Definitie Pret de prestigiu

Politica de pret (utilizata, frecvent, la introducerea unei marci noi pe piata), constand in fixarea unui pret de vanzare ridicat (definitiv sau temporar). Un pret ridicat poate viza imbunatatirea imaginii pe ansamblul marcii (intreg portofoliul sau game de produse): in acest caz, un pret ridicat rasplateste avantajele conferite de inovare, argumentand costurile de cercetare efectuate. Se practica cu succes atunci cand imbunatatirile aduse produselor firmei fac ca acestea sa se diferentieze semnificativ de produsele concurentei. Noul produs se distinge, de regula, printr-o elasticitate scazuta a cererii in raport cu pretul (cerere mai putin sensibila la nivelul pretului): consumatorii nu au puncte de reper, de comparatie. De aceea, firma se va adresa cu preturi mai ridicate segmentelor de piata a caror cerere este cel mai putin elastica (rigida), apoi ea patrunde, progresiv, pe celelalte segmente, reducand din ce in ce mai mult pretul este mult mai usor, in fazele urmatoare, sa diminueze decat sa mareasca pretul. V. pret de penetratie, pret promotional

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Pret de prestigiu? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Pret de prestigiu.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Pret de prestigiu. Definitiile termenilor despre Pret de prestigiu cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Pret de prestigiu, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Pret de prestigiu.