A APARUT NOUL NUMAR AL SAPTAMANALULUI PREZENT!

BUCURESTI - 17 august 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

CELE MAI IMPORTANTE TITLURI ALE ACESTUI NUMAR

Lista ’89 Marii Absenti ai Dosariadei

Bibliografiile a zeci de politicieni care au detinut functii importante in regimul communist sau in serviciile secrete raman in continuare un mister pentru opinia publica. Singura institutie care mai poate face lumina este CNSAS, dar aceasta, din pacate, nu are acces deplin la lada de zestre a serviciilor secrete romanesti. Alminteri, startul la dosariada a fost dat, iar primele partide afectate au fost cele la putere. Acum se pregatesc PSD si PRM, partide ai caror membri lipsesc aproape cu desavarsire din primul lot de dosare primit de Colegiu.

Actualitate

POLITIC
Armata alesilor
Alesii locali si-au pierdut oficial, saptamana trecuta, orice sansa de a fi reprezentanti ai cetatenilor si oameni politici. O lege populista si contrara Constitutiei, intrata in vigoare la 10 august, ii condamna la conditia de simpli executanti ai ordinelor sefilor de partid. Nici un consilier judetean sau local nu va mai putea exprima o opinie politica divergenta fata de cea a ierarhiei locale, nu va mai avea dreptul sa sprijine sau sa respinga un proiect fara acordul superiorului sau pe linie de partid si nu va mai putea intra intr-o competitie cu acesta.

DOSAR
Curtea de Apel Bucuresti stia din martie ca Omar Hayssam n-avea metastaza
„Trebuie sa scap, iti dau cat vrei, 20-30 de mii pe luna, toata viata”. Curtea de Apel Bucuresti a primit inca de la sfarsitul lunii martie informatii de natura sa o determine sa nu accepte eliberarea lui Omar Hayssam. Informatiile vizau comportamentul sirianului in penitenciar si starea reala a sanatatii acestuia.

REPORTAJ
Gura Portitei- Edenul lui Bittner
Aflata sub controlul controversatului om de afaceri Alexandru Bittner, „Gura Portitei” demonstreaza unde poate duce instaurarea monopolului in turism: preturi aberante, lipsa de respect si turisti nemultumiti.

DEZVALUIRI
Dezinsectie aviara cu preturi „politice”
„Explozia” de gripa aviara a reprezentat un real blestem pentru cateva mii de tarani, pentru operatorii de turism, pentru stat si pentru fiecare dintre contribuabili. Multe firme cu cifra de afaceri zero sau cu carti de vizita insignifiante au devenit profitabile peste noapte. Cheia succesului: dezinsectia de gripa aviara la granitele Romaniei, care se face in permanenta, pentru a preveni intrarea periculosului virus H5N1 pe cai terestre.

EXTERNE
11 Septembrie era sa pice in August
Restrictiile exterme impuse in Marea Britanie dupa ce s-a reusit prevenirea in ultimul moment, a unor atentate de amploare se relaxeaza treptat. Controalele severe de pe aeroporturi au dat peste cap traficul, si asa redus de frica de atentate.

EDITORIAL SI OPINII
DAN TURTURICA- „Cum omoram Miorita cu ochi albastri”
Nu se intampla nimic surprinzator la CNSAS. Ce este surprinzator este ca presa, corul de analisti, publicul revoltat, se declara socati de franturile de adevar care se strecoara printre muntii de dosare, precum bulele de aer de pe fundul unei mlastini puturoase.
FLORIN TUDOSE- “Arma mortala”
OANA STANCIULESCU- “Decojind ceapa” de la Berlin la Bucuresti”
CIPRIAN SIULEA- “Deconspirarea Securitatii ca vodevil”
DAN SUCIU- “Economia fara nationalitate”

Bani si Afaceri

OPINIE
DAN SUCIU: „Economia fara nationalitate”
„Sistemul bancar romanesc- dupa finalizarea privatizarilor CEC si BCR- risca sa nu aiba nici un nume romanesc. Inclusiv bancile Carpatica si Transilvania cauta cumparatori de afara.”

IMOBILIARE
Va sparge BNR balonul imobiliar?
Zarurile aruncate de oficialii bancii centrale cu privire la „balonul activelor” a sporit presiunea sub care fierbe oala imobiliara. Experitii de profil se intrec in declaratii menite sa pareze o eventuala interventie a BNR pe o piata libera, unde cea mai multumitoare definitie a asa-zisului „pret corect” este valoare la care se bate palma intre vanzator si cumparator.

AFACERI
Turismul de afaceri prinde aripi
Turismul in marile orase din Romania este calat pe componenta de afaceri, atata timp cat nu exista un concept privind dezvoltarea turismului cultural. „Cand vorbim de centre urbane, turismul reprezinta circa 60-65%”, a declarat Paul Marasoiu, presedinte director general al companiei de consulatanta si cercetare de piata in industria ospitalitatii Peacock Hotels/ Global Hotel Management.

AUTO
Targa 911 4, un Porche de vara
Ce poate fi mai frumos decat o plimbare pe soselele intortocheate ale tarmului Coastei de Azur, la volanul unui 911 decapotabil? Un acoperis din sticla ce poate culisa spre spate lasa loc aerului sa patrunda liber in masina, sporind senzatia de libertate deplina a celor ce conduc un Targa 911 4.

Arte si Timp Liber

EVENIMENT
Placebo- concert de uzura
Ce se poate spune dupa concertul Placebo? Ca a fost ok, ceea ce nu e neaparat de bine, fiindca un show care nu te da pe spate e, in realitate, unul mediocru.

FOCUS
Boom-ul filmelor despre comunism
Toamna lui 2006 va insemna atat lansarea in cinematografe, cat si intrarea in productie a catorva lung-metraje care au cel putin doi numitori comuni: regizorii peliculelor apartin noului val, iar subiectele trateaza perioada comunismului sau Revolutia din `89.

STIL DE VIATA
Terasa Doamnei- autentic romanesc contrafacut in maniera chinezeasca
La intrare te intampina un car de dimensiuni naturale, impodobit ca un pom de Craciun. Pe zidul de deasupra e pictat un bucatar grasut, secondat de doi calusari din Scornicesti cu trasaturi asiatice, surprinsi intr-un zbor de calugari shaolin.

TENDINTE
Fenomeul plajelor urbane
Nisip fin, cabine multicolore, evenimente sportive si culturale pe un spatiu intins pe lungimea a 3.5 km din malul Senei parisiene intre Podurile Change si Arcole. Toate acestea au atras anul trecut peste 3.8 milioane de vizitatori.

Despre Prezent

Prezent. Schimba Perspectiva !
Alina Sazon
alina.sazon@gmg.info.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prezent/a-aparut-noul-numar-al-saptamanalului-prezent20