A APARUT NOUL NUMAR AL SAPTAMANALULUI PREZENT!

BUCURESTI - 13 martie 2007

Comunicat tip General in Media / Publicitate

CELE MAI IMPORTANTE STIRI ALE ACESTUI NUMAR

A APARUT NOUL NUMAR AL SAPTAMANALULUI PREZENT!

Premierul s-a jucat cu chibriturile...
L-am facut!
Premierul Calin Popescu Tariceanu, printr-o miscare surpriza, a reusit sa ii izoleze pe scena politica pe presedintele Basescu, precum si pe partidul-marioneta numit PD. Cu sprijinul fatis al PSD, in primul rand, si al PRM si PC, liberalii nu mai au nici o piedica in a iesi la atac, iar anuntul privind amanarea alegerilor europarlamentare reprezinta prima victorie clara a lui Tariceanu impotriva lui Basescu. Este o lectie si un avertisment. Presedintele, in acest moment, nu mai are nici o influenta, iar puterea lui s-a diminuat considerabil. Cu ajutorul lui Mircea Geoana, Tariceanu este acum noul stapan si se anunta zile negre pentru Partidul Democrat, care a fost deja invitat sa iasa de la guvernare. Premierul invoca prerogativele constitutionale cu mult aplomb la inceputul saptamanii trecute: E decizia mea, euroalegerile vor avea loc la data stabilita, pentru care s-au emis actele normative si s-a transat alocatia bugetara...
(Ioana Tiganila)

Scandal in strategia energetica
Liderii UE fac propuneri
Consiliul sefilor de stat din Uniunea Europeana, reunit joi si vineri la Bruxelles, s-a concentrat pe viitorul energetic al continentului, dar fara sa puna accent pe relatia comerciala cu Rusia, care a dat ceva frisoane in ultimii ani. Cele 27 de state s-au angajat sa foloseasca energie regenerabila in proportie de 2O% pana in 2O2O, in speranta ca SUA si China vor face la fel. Nimeni nu stie, insa, cum va realiza Europa noua „revolutie industriala” si nici cine va plati. Elementul Moscova a jucat un rol important si in disputa asupra eventualei amplasari a unui scut antiracheta de catre SUA in centrul Europei. Strategia comuna adoptata vineri de liderii UE afirma „angajamentul ferm de a reduce pana in 2O2O emisiile de gaze cu efect de sera cu cel putin 2O%, fata de 199O”. (Felix Nicolae)

„Hai liberare!“ a raposat
Armata profesionalizata
„1 ianuarie 2OO7 inseamna profesionalizarea completa a Armatei, o armata de profesionisti de acum, 9O.OOO de oameni, dintre care 75.OOO de militari”. Asa anunta, la 8 noiembrie 2OO6, Sorin Frunzaverde, proaspat numit ministru al apararii, ca Romania abandoneaza definitiv sistemul recrutarii generale si obligatorii si adopta, ca si alte state din NATO, solutia unei armate alcatuite exclusiv din voluntari, angajati cu contract pentru a deveni militari profesionisti.
586 de candidati pentru 443 de posturi. Aceasta era, la inceputul lui martie, cu fix doua saptamani inainte de incheierea primei etape de anul acesta a procesului de recrutare a voluntarilor care doresc sa devina militari de profesie, situatia in judetul Cluj.
(Florin Diaconu)

Eveniment la Opera Nationala:
Alkistis Protopsalti, show exploziv
Compania Greek PR o adus-o pentru prima data in Romania pe cantareata greaca Alkistis Protopsalti. Show-ul a avut loc pe scena Operei Nationale, solista elena incantand pur si simplu audienta pe parcursul a aproximativ doua ore. Ritmurile grecesti i-au ridicat pe spectatorii care au umplut sala Operei de pe scaune, Alkistis Protopsalti fiind ovationata la scena deschisa minute in sir. Evenimentul s-a bucurat de prezenta a numeroase personalitati. Politicieni precum Marian Vanghelie, Madalin Voicu sau Cozmin Gusa, oamenii de afaceri si investitorii de la marile companii grecesti nu puteau sa lipseasca de la eveniment. Evident, nu au lipsit membri ai Ambasadei Greciei la Bucuresti. (A.E.)

Sectorul imobiliar, inca un El-Dorado
Speculantii umfla pretul caselor
Gata cu restrictiile la creditele ipotecare! Asa a anuntat Banca Nationala. BNR a modificat modul de calcul al limitelor de indatorare pentru populatie, urmand ca fiecare banca sa stabileasca propriile criterii pentru creditarea clientilor. Pana acum, banca centrala impunea ca ratele lunare si toate costurile aferente unui credit de consum sa nu depaseasca 30% din venitul imprumutatului sau al familiei acestuia, nivelul fiind de 35% in cazul creditelor de investitii imobiliare. De asemenea, angajamentele totale de plata lunare decurgand din contractele de credit nu puteau trece de 40% din veniturile nete ale imprumutatului. De acum incolo, bancile vor putea stabili, pentru fiecare categorie de venituri, coeficienti de ajustare in functie de gradul de certitudine si caracterul de permanenta al acestora. Vor fi introduse sisteme de scoring si la bancile unde nu exista asa ceva pana acum.
(Razvan Voiculescu)

Despre Prezent

Prezent. Schimba Perspectiva !
Alina Sazon
alina.sazon@gmg.info.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prezent/a-aparut-noul-numar-al-saptamanalului-prezent46