A aparut noul numar al saptamanalului PREZENT !

BUCURESTI - 25 mai 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Cele mai interesante articole din noul numar al saptamanalului Prezent !

Madona ascunsa

Un tablou purtind semnatura celebrului pictor italian Rafael a disparut in Romania, in conditii inca neelucidate. Pinza reprezinta o Madona cu prunc si a fost proprietatea lui Vlaicu Ionescu, cetatean roman stabilit in SUA, unde s-a consacrat ca interpret al profetiilor lui Nostradamus. Acesta a incercat (si conform unor documente ar fi reusit) sa scoata din tara tabloul estimate de statul roman comunist doua milioane de dolari.

Actualitate

POLITICA

Parlamentul, codas la aderare

Eliminarea steguletelor rosii si galbene din Raportul de tara nu depinde numai de Guvern, ci si de Parlament. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si comisarul pentru extindere, Oli Rehn, i-au avertizat saptamina trecuta, pe parlamentarii romani ca au trei restante majore: o noua lege a finantarii partidelor, statutul minoritatilor nationale si infiintarea agnetiei de integritate, care se va ocupa de controlul averilor deminatrilor.

“Nu avem nevoie de partide, aven nevoie de gaini”
Asa se tingiua o batrinica din Vracea in fata baronului Marian Oprisan, venit la fata locului sa se convinga cu ochii lui ca e aviara in judet.

DOSAR
Secretele gripei aviare
Daca in urma cu o saptamina scandalul puilor de la Codlea era o problema nationala ce urma sa fie rezolvata de Parchet si de autoritatile din domeniu sanitar veterinar, in urma cu citeva zile puii bolnavi s-au transformat in adevrate grenade internationale.

ANALIZA
Marginali in periferia Europei
Romania este cea mai saraca tara din Europa, daca nu luam in considerare Albania si Moldova, a caror integrare europeana este inca departe. Cifre ale Bancii Mondiale arata ca Romania a ramas nu doar mult in urma tarilor central europene, dar si in urma Bulgariei.

EXTERNE
Candidatura nepopulara a Turciei la UE
Turcia, care a inceput anul trecut negocierile de aderare la UE, se afla intr-o pozitie incomoda, fiind presata de Bruxelles sa urgenteze reformele in privinta drepturilor omului si a libertatilor fundamentale.

Predarea generalului Mladici, o chestiune de timp
Bosnia-Hertegovina,una din cele sase republici ale fostei Iugosalvii, trebuie sa-si duca la capat proiectele europene, mai ales ca traseul negoicierilor pentru Acordul de Stabilizare si Asociere cu UE a demarat la nivel tehnic.

EDITORIAL SI OPINII
DAN TURTURICA- A luat foc balamucul!
Un balamuc intr-o zi de 4 mai: minsitrul agriculturii este prezent la inchiderea oficiala a ultimului focar de gripa aviara din Romania.

ALINA MUNGIU PIPPIDI-Ce si de ce sa restructuram

LIVIU VOINEA- Intre Eurostat si Eurovision

BOGDAN BRATESCU- O scrisoare primita

FLORIN TUDOSE- Analize SRI

SORIN CUCERAI- Contra UDMR

Bani si Afaceri
OPINIE
DAN SUCIU- Cistigatori si perdanti gripati
Gripa aviara pare a fi explodat in toate colturile tarii. Ferme si cotete sunt toate pline de virusi aviar.

ANALIZA
Razboiul petrolului- cele trei fronturi
Devine tot mai evident faptul ca asistam la o reconfigurare geopolitica, fundamentata pe concentrarea in jurul regiunilor bogate in resurse naturale. Zonele infierbintate ale planetei se masoara astazi in barili de petrol, iar amfitrionul spectacolului este, si de aceasta data, Statele Unite.

IMOBILIARE
Piata imobiliara se impiedica in legi
Pe deplin convinse ca piata imobiliara este cea mai sigura si profitabila “banca” din Romania, autoritatile s-au decis sa elimine niscai scutiri de impozit, concomitent cu majorarea cotelor de impozitare pentru cladiri si terenuri.

AFACERI
Banatul are IT-ul, Moldova- textilele, iar centrul tarii- prelucrarea lemnului
Bancile isi organizeaza strategia si dupa distributia clusterelor economice, harta creditelor pentru investitii si dezvoltare urmind harta clusterelor.

BANCI
Topul “tepelor” date de clienti bancilor
Aproape 30 miliarde de RON- aceasta este suma totala cu care romanii figurau cu imprumuturi in lei la banci, in urma cu citeva saptamini. Este firsc ca, in aceasta masa uriasa de credite, sa existe si rau-platnci.

SERVICII
Aderarea scumpeste serviciile stomatologice
Cu ani in urma, circula in tara noastra un mit, potrivit caruia strainii vin in Romania pentru a-si rezolva toate problemele legate de “suferintele” dentare. Cauza venirii starinilor era simpla: preturile mult mai mici ale serviciilor stomatologice din Romania.

AUTO
Sport si aventura cu Hover
La standul GWM din Piata Constitutiei in perioada 17-21 main, au fost prezentate publicului bucurestean primele modele Hover CUV.

Arte si Life Style
OPINIE

ADRIAN SCHIOP- Manele aici, manele in Vest
Cind a aparut virusul antimanele (virusul acela care stergea fisierele ce contineau nume ca Adi de Vito, cuvinte ca bautura+femei etc) intelighentia a ris satisfacuta: “in sfirsit cineva care s-a gindit si la asta”.

FOCUS
Tarafurile tiganesti cuceresc lumea
Tarafurile tiganesti din Romania au facut o cariera internationala la care multi dintre artistii autohtoni viseaza. Autenticitatea si orginalitatea actului lor artistic au stirnit interesul impresarilor de aiurea, care s-au inghesuit sa le promoveze in cele mai indepartate colturi ale lumii.

MUZICA
Eurovision, victima jocurilor politice
La editiile trecute ale concursului Eurovision s-a vorbit despre criteriile politice pe baza carora s-au acordat punctele pentru tarile participante. In acest an, dupa incheierea editiei desfasurate la Atena, s-a ajuns chiar la acuzatii de partizanat politic in privinta jurizarii.

EVENIMENT
The Havana Lounge- omagiul muzicii cubaneze
“Live From Buena Vista- The Havana Lounge”, spectacolul programat pe 25 mai la Sala Palatului, va beneficia de prezenta a 12 muzicieni de clasa.

TEHNOLOGIE
Miami-Tokyo, transmisiune sexuala in direct
Povestea in care sexul implica un spatiu real, participanti la fel de reali si contact direct, eventual un ritual preliminar sau, mai bine spus componenta sociala, trebuie putin updatata.

TIMP LIBER
Hoteluri de trei stele pe “pamintul” lui Ceausescu
Delta Dunarii poate fi o destinatie turistica nu numai pentru impatimitii pescuitului. Complexurile turistice ridicate aici in ultimii ani incearca sa completeze farmecul naturii cu confortul pe care multi dintre noi nu vrem cu nici un chip sa-l lasam acasa.

LIFE STYLE
De toate pentru toti, de la Iasi la New York
Moda romaneasca se pregateste pentru evenimentul anual Romanian Fashion Week, iar cei care pot ajunge la New York pot vizita cele doua expozitii-eveniment “Anglomania” si “Waist Down Skirts by Miuccia Prada”.

TENDINTE
David LaChapelle- sexy, kitsch sau suprarealist
Inca de la debut, LaChapelle si-a legat numele de celebritati, primele sale fotografii fiind recomandate de Andy Warhol, “zeul” culturii pop.

Despre Prezent

Prezent. Schimba Perspectiva !
Albert Craiciu
albert.craiciu@gmg.info.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prezent/a-aparut-noul-numar-al-saptamanalului-prezent8