Prezumtie

Definitie Prezumtie

Faptul de a admite in mod provizoriu ca ceva este real, posibil, adevarat ceea ce este admis in mod prealabil drept real, posibil, adevarat. Din punctul de vedere al dreptului civil, consecintele ce legea sau magistratul le trage dintr-un fapt cunoscut la un fapt necunoscut (art.1199 Cod Civil). Prezumtiile pot fi simple (ale omului) sau legale. Oricarei prezumtii ii este proprie existenta a doua fapte: a) a unui fapt necunoscut, care este generator de drepturi, necunoasterea faptului datorindu-se imprejurarii ca existenta acestuia nu poate fi dovedita in mod direct ori dovada este dificila b) a unui fapt cunoscut, existenta caruia poate fi mai usor dovedita, el fiind vecin si conex cu faptul necunoscut.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Prezumtie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Prezumtie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Prezumtie. Definitiile termenilor despre Prezumtie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Prezumtie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Prezumtie.