www.falticeni.ro - etalon de informaţie

Falticeni - 8 iunie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Pagina de Web a Primăriei municipiului Fălticeni, www.falticeni.ro, a fost nominalizată printre câştigătoarele lunii mai ale portalului BestSite (www.bestsite.ro).

www.falticeni.ro - etalon de informaţie

În BestSite sunt invitate să participe toate site-urile ce pot fi considerate etalon prin concepţie şi realizare, prin conţinut şi informaţie. „Prin acceptarea în BestSite site-urilor nominalizate li se recunoaşte meritul de a fi un bun exemplu pentru site-urile din acest segment”.
Conceput şi realizat, „în regie proprie”, de Biroul Informatică şi Serviciul Relaţii Comunicare Promovare din Primăria Fălticeni, cu sprijinul „internautului” Ionuţ Baldazar, site-ul municipalităţii a prin viaţă în urmă cu mai bine de un an, fiind întreţinut şi actualizat la zi. Chiar dacă utilitatea acestei realizări nu a primit aprecierea cuvenită din partea oficialităţilor, persoanele implicate în acest proiect au încercat să fie alături de publicul site-ului, un site care se dezvoltă şi în funcţie de opinnile vizitatorilor săi.
Premiul din luna mai, - prezenţa cu 20.000 de afişări ale bannerelor falticeni.ro pe Web directory de link-uri romanesti Linkuri.ro - , aduce o recompensă morală celor care au vrut să le demonstreze fălticenenilor că autorităţile pot comunica cu contribuabilii şi prin intermediul tehnicii mileniului III.
Dincolo de imperativul dat de legislaţie, mai puternic este cel al timpului în care trăim, iar prezenţa în spaţiul virtual a administraţiei publice fălticenene se doreşte a fi una cât se poate de adevărată/ reală. Ne dorim să fructificăm principalele funcţii ale Internetului şi anume comunicarea şi informarea atât în relaţia cu cetăţenii urbei noastre cât şi cu toţi cei interesaţi. Totuşi cele mai importante componente sperăm să fie cele de comunicare şi de interactivitate. Statul la cozi la ghişee, discuţiile adesea inutile cu funcţionarul de la ghişeu, completarea de formulare şi revenirea la coadă, toate aceste lucruri sperăm că vor deveni istorie cât mai curând, înlocuite fiind de pagini interactive în care utilizatorul este condus spre ceea ce are nevoie, cu un efort minim din partea lui. Toate acestea vor duce, sperăm, la eficientizarea serviciilor oferite cetăţeanului precum şi la schimbarea mentalităţii birocratice. Desigur efortul administraţiei locale, în acest sens, este semnificativ dar sperăm şi rezultatele vor fi pe măsură.
O altă coordonată deloc de neglijat o constituie realizarea unei imagini deopotrivă sintetice şi unitare oraşului care se constituie într-un reper pentru cultura naţională. Iar in sprijinul acestei afirmaţii amintim doar câteva nume (aşa cum memoria ni le dictează): Eugen Lovinescu, Ion Creangă, Mihail Sadoveanu, Nicolae Labiş, Maestrul Ion Irimescu… Deşi de la “Folticenii” lui Creangă şi de la "Locul unde nu s-a intamplat nimic" (1933) lui Sadoveanu la virtualul www.falticeni.ro pare o distanţă foarte mare, sperăm să existe, dincolo de mijloacele utilizate şi de har, un punct comun şi anume ataşamentul faţă de un spaţiu ales al geografiei şi sufletului românesc.
Desigur toate acestea nu se pot realiza decât cu participarea activă a comunităţii locale şi nu numai. Orice sugestie în acest sens fiind foarte bine venită. De aceea îndemnul nostru este ca în clipele dumneavostră de răgaz, cu o cafea sau un ceai în faţă, deveniţi internauţi şi vizitaţi-ne la www.falticeni.ro.

Despre Primaria Municipiului Falticeni

Compartiment mass-media
ref. Alexandru Mitu

massmedia@falticeni.ro