Solutii pentru redresarea RATP Ploiesti

Ploiesti - 29 septembrie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Primarul municipiului Ploieşti, dl Emil Calotă, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii sindicatului Regiei de Transport Public Ploieşti pentru a discuta situaţia economico-financiară a regiei şi măsurile care trebuie luate în perioada imediat următoare.

Solutii pentru redresarea RATP Ploiesti

La reuniunea desfăşurată la sediul RATP au fost prezenţi şi membrii Consiliului de Administraţie, cei ai Comisiei de Buget Finanţe a Consiliului Local şi conducerea regiei.

Discuţiile purtate astăzi sunt primele derulate între patronat şi sindicalişti, după demararea programului de monitorizare a activităţii regiei de către Comisia Buget Finanţe din cadrul Consiliului Local.

Printr-un dialog deschis s-a realizat astfel o analiza atentă a situaţiei actuale a RATP şi s-a stabilit de comun acord că programul de monitorizare iniţiat de municipalitate este necesar pentru ca regia să se rentabilizeze.

În contextul situaţiei financiare cu care se confruntă RATP Ploieşti, în urma acestei întâlniri s-au hotărât următoarele:

-Consiliul de Administraţie se va întruni numai cu aprobarea şi primarului sau a
viceprimarului delegat;
-Următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie va avea loc în data 15 octombrie 2004, iar cadrul acesteia Consiliul de Administraţie va prezenta strategia de dezvoltare pe următorii 4 ani precum şi programul de restructurare şi eficientizare a activităţii;
-Serviciul Audit al Primăriei municipiului Ploieşti va efectua începând de joi, 30 septembrie 2004 auditarea cheltuielilor materiale pe toate elementele de structură, inclusiv auditarea personalului. În funcţie de fondurile disponibile se va negocia şi o creştere salarială în trimestrul IV 2004 pentru muncitorii care nu au beneficiat de ultima majorare;
-Şoferii altor instituţii detaşaţi la RATP vor fi externalizaţi începând cu 1 octombrie 2004;
-Consiliul de Administraţie va analiza contractul colectiv de muncă. Acesta va trebui rediscutat până la finele anului 2004, şi nu va avea valabilitate fără aprobarea Consiliului Local. Contractul colectiv de muncă va pune mare accent pe calitatea serviciului şi pe atitudinea salariaţilor RATP faţă de cetăţeni. Va fi introdusă astfel o clauză de sancţionare şi de eliberare a postului pentru cei ce încalcă această clauză;
-Comisia de Buget Finanţe a Consiliului Local va monitoriza lunar Regia, va urmări programul de restructrare şi va prezenta rapoarte Consiliului Local în cadrul şedinţelor ordinare.

Despre Primaria Municipiului Ploiesti

Biroul Comunicare Promovare
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI
B-dul Republicii nr. 2