SAPPHIRE dezvăluie o nouă serie Vapor-X

BUCURESTI - 19 martie 2009

Comunicat tip General in IT&C

SAPPHIRE Technology lansează o nouă serie de plăci grafice Vapor-X pentru a susţine noile sale versiuni de HD 4870 şi HD 4850. Construite cu PCB-uri special create de către SAPPHIRE aceste noi modele vor aduce beneficiile sistemelor de răcire Vapor-X – răcire mai silenţioasă şi mai eficientă – spre o gamă mai largă de utilizatori. Un nou cooler cu un design distinctiv evidenţiază noua serie Vapor-X atât în design cât şi în performanţă.
SAPPHIRE HD 4870 Vapor-X Edition dispune pentru prima dată de o echipare cu 2GB sau 1GB de memorie DDR5 şi frecvenţe de 750 MHz pentru nucleu, respectiv 900 MHz pentru memorie. SAPPHIRE HD 4850 Vapor-X Edition deţine 512MB GDDR3 şi funcţionează la o frecvenţă de 625 MHZ pentru nucleu şi 993 MHz pentru memorie.

Ambele modele sunt echipate cu condensatori solizi foarte performanţi şi bobine cu radiatoare SAPPHIRE ‘Diamond Black’ pentru o eficienţă sporită şi o fiabilitate foarte bună. Condensatorii high-polymer construiţi din aluminiu posedă caracteristici superioare condensatorilor din aluminiu folosiţi în mod current în industrie şi au o durată de viaţă mai mare. Bobina este o componentă importantă în alimentarea unei plăci grafice. Bobina SAPPHIRE Diamond Black (patent în aşteptare) cu radiator integral funcţionează la temperaturi cu 10% mai reduse şi este cu 25% mai eficientă energetic decât bobinele nornale.
Plăcile grafice SAPPHIRE din seria HD 4800 integrază cea mai recentă tehnologie ATI Avivo™ HD pentru un mod de afişare video avansat. Ele dispun de o a doua generaţie UVD (Unified Video decoder) care ajută la reducerea considerabilă a încărcării CPU-ului şi oferă o decodare cursivă a conţinutului Blu-ray™ şi HD DVD atât pentru codecurile VC-1 şi H.264, cât şi pentru fişierele Mpeg. Plăcile dispun atât de un conector HDMI cât şi de ieşiri DVI şi VGA, pentru o versatilitate maximă în cazul alegerii display-ului potrivit. De asemenea, pot fi folosite două display-uri simultan.
Despre Vapor-X
SAPPHIRE a fost prima companie care a folosit tehnologia Vapor Chamber pentru răcirea soluţiilor sale grafice. Cooler-ul Vapor-X a fost implementat pentru prima dată pe plăcile grafice SAPPHIRE HD 3870 din ediţiile ATOMIC şi TOXIC şi se află în stadiul de implementare pentru modelul HD 4870 512MB şi 1GB TOXIC.
Vapor-X are la bază tehnologia Vapor Chamber care funcţionează pe aceleaşi principii folosite de tehnologia heatpipe. Un agent de răcire lichid este vaporizat pe o suprafaţă fierbinte, vaporii rezultaţi fiind condensaţi pe o suprafaţă rece pentru ca mai apoi să fie redirecţionaţi spre suprafaţa fierbinte. Procesul de reciclare are loc într-o incintă ermetică şi este controlat de un sistem complex de vase comunicante. Incinta sistemelor SAPPHIRE Vapor-X este foarte îngustă şi face contact direct cu cipul grafic.
Seria TOXIC este compusă din produse ce încorporează un sistem de răcire hibrid și combină sistemul Vapor-X cu tehnologia heatpipe şi radiatoare cu striaţii pentru o mai mare eficienţă. Întregul sistem este răcit de un ventilator care îndepărtează căldura de pe incinta cu vapori, memorii şi de pe celelalte componente, pentru a spori şi mai mult nivelul de performanţă.
Sistemele SAPPHIRE Vapor-X de răcire hibridă sunt foarte eficiente, având nevoie de un flux de aer redus –ventilatoare silenţioase. Nivelul de zgomot redus este foarte apreciat în sistemele PC moderne, SAPPHIRE lansând o nouă familie de produse grafice care foloseşte tehnologia Vapor-X. Având la bază noua familie de procesoare grafice, noua serie este destinată utilizatorilor care doresc un nivel de zgomot redus şi stabilitate mare, dar care nu doresc să plătească pentru componentele premium ce facilitează supra-tactarea produselor din seria TOXIC.
Toate plăcile din seria SAPPHIRE HD 4000 sunt certificate Microsoft Windows Vista™ Premium şi sunt suportate de suita software ATI Catalyst®, asigurând clienţilor acces continuu la actualizări software pentru performanţă sporită, stabilitate şi funcţii suplimentare. Asemănător generaţiilor precedente, aceste plăci grafice oferă suport DirectX10.1 pentru performanţe de randare sporite şi efecte de lumină.

Despre Prime Expert Total

Despre Sapphire
Sapphire Tehology este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata acoperind un market share important in vanzarile de placi grafice destinate platformelor PC. De asemenea placile de baza produse sub marca Sapphire benecifiaza de noile chipset-uri ATI si se incadreaza ca segment de adresabilitate unui public foarte pretentios din punct de vedere al performantelor.

Prime Expert
Str. Diligentei, nr. 7, sector 3, Bucuresti
Phone: 004.021.325.10.13
office@primeexpert.ro