Principiu contabil

Definitie Principiu contabil

Principiile contabile sunt elemente conceptuale care ghideaza normalizatorii in elaborarea de norme contabile, plecand de la postulatele contabile.Totodata, ele sunt elemente de sprijin pentru producatorul de informatii financiare, in vederea unei corecte contabilizari a tranzactiilor si altor evenimente precum si pentru o reprezentare fidela a situatiei financiare, a performantelor si a evolutiei situatiei financiare, prin intermediul documentelor de sinteza.De asemenea, sunt ghiduri pentru auditori, in activitatea lor de certificare a conturilor.Principiile contabile au un grad de generalitate mai mic decat al postulatelor contabile, dar mai mare decat al normelor contabile.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Principiu contabil? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Principiu contabil.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Principiu contabil. Definitiile termenilor despre Principiu contabil cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Principiu contabil, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Principiu contabil.