Cladiri cu consum de energie aproape de zero construite cu BCA

BUCURESTI - 28 octombrie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii, Industrie, Imobiliare, Energie

Live site

În conformitate cu directiva UE pentru performanță energetică a clădirilor (EPBD), incepand cu anul 2020, cladirile cu consum minim de energie (nearly zero energy buildings) vor deveni o regula pentru noile constructii din Europa. Zidaria BCA este alegerea normala pentru a indeplini simplu si rapid aceasta provocare. Structura poroasa a betonului celular autoclavizat ii ofera o eficienta energetica mult mai ridicata fata de produsele din beton sau caramida.
Consumul foarte scazut de energie sau aproape de zero ar trebui să fie acoperit într-o măsură foarte importantă din surse de energie regenerabile, inclusiv din surse de energie regenerabila produsă la fața locului cat și în apropiere.

Cladiri cu consum de energie aproape de zero construite cu BCA

În conformitate cu directiva UE pentru performanță energetică a clădirilor (EPBD), incepand cu anul 2020,  cladirile cu consum minim de energie (nearly zero energy buildings) vor deveni o regula pentru noile constructii din Europa.  Zidaria BCA este alegerea normala pentru a indeplini simplu si rapid aceasta provocare. Structura poroasa a betonului celular autoclavizat ii ofera o eficienta energetica mult mai ridicata fata de produsele din beton sau caramida.

Consumul foarte scazut  de energie sau aproape de zero  ar trebui să fie acoperit într-o măsură foarte importantă din surse de  energie  regenerabile, inclusiv din surse de energie regenerabila produsă la fața locului cat și în apropiere.

Puncte-cheie importante pentru a proiecta cladiri cu consum minim de energie (nZEB)

a) reducerea pierderilor de energie

• Forma compactă a clădirii pentru a reduce suprafața

• izolarea perfecta a fatadei clădirilor

• reducerea  punților termice

• etanșeitate

• ventilație controlată (schimbător de căldură pentru a recupera energia din aerul ventilat)

b) optimizarea captarii energiei solare

• optimizarea orientarii clădirilor, cu deschideri mari la sud și minime la nord

• umbrire pentru a preveni supraîncălzirea de vară

c) utilizarea surselor regenerabile de energie, cum ar fi pompele de căldură, energia  solara și panouri fotovoltaice.

Soluții de construcții cu  BCA  Motivul pentru care utilizarea  BCA –ului a crescut continuu în ultimele decenii  in mod semnificativ este dat de  caracteristicile acestuia, BCA-ul  fiind un produs ideal pentru realizarea de constructii eficiente energetic. Datorită capacităților termoizolatoare ale BCA-ului, clădirile construite cu acest material vor beneficia la interior de o atmosferă optimă cu temperatură constantă, fiind călduroase în timpul iernii și răcoroase în timpul verii, reducând astfel nevoia de încălzire și răcire. Folosind produsele BCA nu mai este nevoie de aplicarea unui sistem termoizolator suplimentar, în același timp respectându-se cerințele de izolare impuse în UE.Vezi aici toate avantajele BCA pe www.probca.ro!

Punțile termice liniare BCA este un material de construcție izotrop avand aceleași caracteristici în orice direcție spațială asigurand  pierderi de energie scazute la colțurile și îmbinările (poduri termice)  clădirilor. În clădirile cu coeficient de transfer termic  redus ,  puntile termice duc la un transfer termic ridicat. BCA oferă o soluție la această problemă de design prin furnizarea de soluții dezvoltate pentru a reduce pierderile de căldură, inclusiv produse speciale  pentru construcții, cum ar fi buiandrugi din BCA si dale, care reduc și mai mult pierderile termice.Utilizarea  mortarul pentru rosturi subtiri (T), un mortar performant, predozat si cu o reteta constanta, este  esential in proiectare cu scopul asigurarii unei rezistente si aderente crescute a zidariei in etapa de executie, beneficiile conexe fiind in egala masura importante: diminuarea puntilor termice si reducerea costurilor de executie.

Etanșeitate  Etanșeitatea devine, de asemenea, un factor-cheie în echilibrul general in pierderile de căldură. BCA poate fi folosit cu un mare avantaj, prin însăși etanșeitatea acestuia; construcțiile nu au nevoie de aditivi, cum ar fi folii sau alte materiale produse în mod artificial, care sunt utilizate pentru a garanta etanșeitate. În plus, climatul aerului interior este sănătos fără dezvoltarea mucegaiului și cu un control bun al umiditatii. Măsurătorile au dovedit că pot fi obținute rate de infiltrare scăzute. Acest lucru explică de ce construcțiile solide se pot compara cu construcții de cadre ușoare realizate din BCA. Capacitatea BCA de  a menține umiditatea din cameră conduce la un mediu intern confortabil și sănătos.

Masa termica Constructiile cu BCA duc la o reducere de supraîncălzire de masa termică și capacitatea de a retine caldura in timpul perioadelor calde și de eliberarea caldurii  în timpul perioadei reci. Proprietățile bune de depozitare a caldurii duc la un climat echilibrat in  cameră și oferă o condiție esențială pentru confortul locuitorilor. BCA are o conductivitate termică scăzută cat și o capacitate de stocare de căldură inerentă. În timpul verii, temperatura camerei în clădiri construite cu BCA  este în medie cu 3-5 °C mai mică decât în construcții ușoare. Sarcina de răcire în clădirile construite cu BCA  este practic redusa si datorita rapotului optim dintre conductivitatea termică scăzută și capacitate mare de stocare a caldurii cu 10-15%. Mai multe detalii gasiti accesand www.probca.ro

Despre PRO BCA ORGANIZATIA PATRONALA

PRO BCA – Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA din Romania reuneste principalele companii producatoare de BCA si alte materiale de constructii, in prezent din organizatie facand parte Celco, Macon, Elpreco, Soceram, Somaco Grup Prefabricate, Xella RO, precum si compania producatoare de pasta de aluminiu, Alba Aluminiu. PRO BCA – Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA este membra PATROMAT, CONPIROM si a Asociatiei Europene a Producatorilor de BCA – EAACA.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/pro-bca-organizatia-patronala/cladiri-cu-consum-de-energie-aproape-de-zero-construite-cu-bca