Procent de Ocupare al Terenului (POT, P.O.T.)

Definitie Procent de Ocupare al Terenului (POT, P.O.T.)

Procentul de Ocupare al Terenului exprima raportul dintre Suprafata Construita la Sol (SC) si Suprafata Terenului considerat (S) inmultit cu 100 (exemplu: POT = 27%). P.O.T-ul genereaza astfel suprafata construita la sol maxim posibila raportata la suprafata terenului (exemplu: in cazul in care prin Certificatul de Urbanism se specifica un POT de 27%, atunci vom putea construi pe ceva mai mult de sfert din suprafata terenului). Procentul de Ocupare al Terenului se stabileste in functie de destinatia zonei in care urmeaza a fi amplasata constructie si in functie de conditiile de amplasare in teren. Procentul de Ocupare al Terenului se completeaza cu Coeficientul de Utilizare al Terenului (C.U.T), cu Regimul de Aliniere la strada si cu Regimul de Inaltime, si formeaza un ansamblu de valori obligatorii in autorizarea executarii constructiilor, de care orice proprietar si orice arhitect trebuie sa tina cont.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Procent de Ocupare al Terenului (POT, P.O.T.)? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Procent de Ocupare al Terenului (POT, P.O.T.).

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Procent de Ocupare al Terenului (POT, P.O.T.). Definitiile termenilor despre Procent de Ocupare al Terenului (POT, P.O.T.) cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Procent de Ocupare al Terenului (POT, P.O.T.), va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Procent de Ocupare al Terenului (POT, P.O.T.).