Procentaj de control

Definitie Procentaj de control

In cadrul grupului de societati, procentajul de control indica intensitatea controlului politic si strategic, direct sau indirect, al societatii-mama asupra unei alte intreprinderi.Procentajul de control al societatii-mama intr-o filiala este dat de numarul drepturilor de vot de care dispune societatea-mama in adunarea generala a filialei.Analiza procentajului de control permite sa se aleaga metoda de consolidare aplicata unei societati.Pentru determinarea procentajului general de control, se aduna procentajele de control ale tuturor societatilor grupului care poseda titluri ale societatii controlate. In cazul in care controlul este realizat printr-un lant unic de participare, acest lant este presupus a fi rupt, daca procentajul este inferior:- procentajului de 40%, pentru scietatile dependente- procentajului de 20%, pentru societatile asociate.In cazul lantului unic, procentajul general de control este egal cu procentajul de control al societatii cel mai slab controlate.Vezi si Grup de societati.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Procentaj de control? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Procentaj de control.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Procentaj de control. Definitiile termenilor despre Procentaj de control cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Procentaj de control, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Procentaj de control.