Produse substituibile

Definitie Produse substituibile

Produse care satisfac aceeasi nevoie de consum (au cerere alternativa), putandu-se inlocui unul cu altul (spre exemplu, unt/margarina, transport auto/CFR, video/cinema). Produsele aflate in relatie de substitutie se caracterizeaza prin faptul ca o crestere a pretului unui produs antreneaza o crestere a cererii pentru celalalt, si invers. Coeficientii de elasticitate incrucisata calculati pentru acest gen de produse sunt pozitivi cu cat valoarea calculata este mai apropiata de unu, cu atat substitutia produselor respective este mai evidenta (spre exemplu, margarina si unt, ceai si cafea, carne de porc si carne de vita).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Produse substituibile? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Produse substituibile.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Produse substituibile. Definitiile termenilor despre Produse substituibile cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Produse substituibile, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Produse substituibile.