Promovare

Definitie Promovare

Una dintre cele patru variabile ale mixului de marketing, avand ca mijloace principale de actiune: publicitatea, relatiile publice, promovarea vanzarilor, forta de vanzare, merchandising, marketing direct etc. La inceput, politica de promovare viza indeosebi produsele firmei (promovarea marcii) progresiv, s-a dezvoltat, insa, si comunicatia institutionala (engl. - corporate). Fiecarei faze a ciclului de viata a produsului ii corespund obiective promotionale specifice:- in faza de lansare a marcii, accentul va fi pus pe cunoasterea rapida de consumatori a noului produs si pe convingerea acestora - pentru a-i face sa-si modifice comportamentul de cumparare in favoarea noii marci- in faza de crestere, dupa impactul favorabil obtinut in etapa de lansare, eforturile trebuie concentrate si mai mult pe persuasiune, in scopul cresterii gradului de patrundere a marcii in cadrul segmentului de piata selectat, ca si pe actiuni de fidelizare a clientelei- in faza de maturitate, ca si in cea de declin, mesajele vor fi scurte si repetate des, pentru ca marca sa se afle cat mai mult in atentia cumparatorilor- in faza de relansare, actiunile promotionale trebuie sa puna in valoare imbunatatirile aduse produsului, insistandu-se pe credibilitatea beneficiilor (noi) aduse cumparatorului, pe exclusivitate s.a.V. comunicare comerciala, promovarea vanzarilor, publicitate, relatii publice.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Promovare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Promovare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Promovare. Definitiile termenilor despre Promovare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Promovare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Promovare.