Prospectiuni continua programul educational `Mie-mi pasa!` dedicat tinerilor studenti

BUCURESTI - 27 aprilie 2010

Comunicat tip General in Industrie

Prospectiuni SA continua programul `Mie-mi pasa` adresat tinerilor interesati de problemele de mediu si de crearea unui viitor verde. Cele mai bune idei ale tinerii generatii vor fi recompensate de Prospectiuni, fondul de premiere aflat la dispozitia comitetului programului permitand acordarea unor premii diferite ca de exemplu un loc de munca in cadrul companiei sau sprijin in implementarea tehnica a proiectului castigator sau chiar sume banesti..

Programul `Mie-mi pasa` va include o serie de sase seminarii cu invitati relevanti din domeniile implicate, care vor raspunde intrebarilor participantilor. Fiecare seminar se bazeaza pe o tema de discutie, iar studentii vor putea sa se inscrie cu lucrari individuale sau colective in concursul cu premii.

Seminarul de astazi va fi sustinut la ora 17.30 la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Geologie si Geofizica, amfiteatrul Vasile Lazaresu si va fi moderat de dl. Ionut Purica, din partea Academiei Romane. Seminarul are ca tema `Depozitarea rdeseurilor radioactive pe teritoriul Romaniei` iar in cadrul lui vor sustine prezentari dl. Alexandru Rodna, expert in managementul deseurilor in Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare si dl prof.univ.dr.ing. Serban Valeca, Presedinte al Consiliului Stiintific al Institutului de Cercetari Nucleare Pitesti.

Proiectul `Mie-mi pasa` este sprijinit de Agentia Nationala de Protectie a Mediului, Administratia fondului de mediu din cadrul Ministerul Mediului, Green Report si mai multe universitati din tara, fiind supervizat de Gehrig Schultz, presedintele Prospectiuni.

Despre Prospectiuni SA

Compania este liderul pietei autohtone de exploatari si prospectiuni geologice, geochimice, hidrogeologice si geotehnice, cu o experienta de peste 55 de ani. Prospectiuni furnizeaza servicii pentru companii importante din Romania precum Petrom, Romgaz sau Rompetrol. Compania este listata pe piata Rasdaq, iar anul trecut a avut un profit net de 40,7 milioane lei (aproximativ 9,6 milion euro), la o cifra de afaceri de 224,9 milioane lei (52,9 milioane euro).

`Prospectiuni reprezinta o companie cu un angajament solid fata de problemele de mediu, iar ceea ce incercam prin acest program este de a coopta generatia tanara in gasirea unor solutii viabile la diferite provocari legate de crearea unui viitor verde`, a declarat Victor Caplescu, marketing manager in cadrul Prospectiuni.

Victor Caplescu
Marketing Manager
Geological and Geophysical services, Environmental Division

str Caransebes nr 1