Psihologie judiciara

Definitie Psihologie judiciara

Ramura a psihologiei, auxiliara dreptului, care urmareste sa descopere mijloacele psihologice cele mai adecvate ce pot contribui la stabilirea adevarului si la o mai echitabila administrare a justitiei, prevenirea si inlaturarea erorilor judiciare, o mai buna fundamentare a reeducarii infractorilor. Ea studiaza caracteristicile psiho-sociale ale participantilor la procesul penal (invinuit, victima etc.) si legitatile psihice care se evidentiaza in aceasta activitate.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Psihologie judiciara? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Psihologie judiciara.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Psihologie judiciara. Definitiile termenilor despre Psihologie judiciara cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Psihologie judiciara, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Psihologie judiciara.