Publicitate comerciala media

Definitie Publicitate comerciala media

Mijloc de comunicare comerciala, specific pietelor de larg consum, care are drept scop influentarea comportamentului consumatorului prin transmiterea de mesaje media. Canale utilizate: presa scrisa, TV, radio, afisaj, cinema, Internet, videotex, telefon s.a. Este o forma de prezentare impersonala care presupune utilizarea de mijloace platite (de unde si denumirea de reclama) pentru a crea imagine si notorietate firmei, produselor si serviciilor destinate vanzarii. Publicitatea comerciala are nevoie de timp pentru a avea efect. Forma cea mai cunoscuta de publicitate comerciala este publicitatea produsului, care urmareste informarea clientilor potentiali privind existenta si caracteristicile unui produs, construirea unei imagini favorabile si incitarea la cumpararea marcii de asemenea, s-a dezvoltat foarte mult si publicitatea firmei (publicitatea institutionala).Spre deosebire de alte mijloace de comunicare ale companiei, publicitatea media are o serie de caracteristici: se adreseaza unui public larg (este o publicitate de masa, atingand zeci, sute de mii sau chiar milioane de persoane) accesul la suportul media este costisitor, insa costul per persoana este scazut se bazeaza pe principiul repetitiei: continuitate, insistenta mesajul este unic si direct pentru intreg publicul tintit. In functie de obiectivele urmarite, publicitatea media este de mai multe feluri: publicitate informativa, persuasiva, de notorietate, de reamintire, sugestiva s.a.In unele sectoare, publicitatea media prezinta unele restrictii (la bauturi alcoolice, tigari, in domeniul sanatatii - remedii secrete, argumentatii pentru produse dietetice s.a.).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Publicitate comerciala media? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Publicitate comerciala media.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Publicitate comerciala media. Definitiile termenilor despre Publicitate comerciala media cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Publicitate comerciala media, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Publicitate comerciala media.