Publicitate imobiliara

Definitie Publicitate imobiliara

In dreptul civil, totalitatea mijloacelor juridice prevazute de lege prin care se evidentiaza situatia materiala si juridica a imobilelor, in mod public, pentru a ocroti securitatea statica si securitatea dinamica a circuitului civil referitor la asemenea bunuri. Pe teritoriul tarii noastre exista urmatoarele sisteme de publicitate imobiliara: a) sistemul registrelor de transcriptiuni si inscriptiuni, reglementat de Codul Civil si Codul de Procedura Civila, aplicabil in marea majoritate a localitatilor din vechea tara (Romania inainte de 1918 b) sistemul cartilor funciare, reglementat de Legea nr.115/1938 pentru unificarea dispozitiilor privitoare la cartile funciare si Decretul nr.241/1947, care se aplica in Transilvania, Banat si Bucovina c) sistemul intermediar al cartilor de publicitate funciara, reglementat de Decretul nr.242/1947 si de unele dispozitii ale Legii nr.115/1938. El se aplica intr-un numar redus de localitati din fostul judet Ilfov si in Bucuresti. Mai este de adaugat ca prin Decretul nr.163/1946 s-au reglementat asa-numitele carti de evidenta funciara. Ele au fost infiintate cu scopul de a inlocui cartile funciare distruse, sustrase sau pierdute, pentru unele localitati din Transilvania, in timpul si din cauza razboiului. Cartile de evidenta funciara se inchid pe masura ce se intocmesc noi carti funciare sau se gasesc cartile funciare originare. Mentionam ca ele reprezinta tot un sistem de publicitate intermediara, asemanator cartilor de evidenta funciara.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Publicitate imobiliara? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Publicitate imobiliara.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Publicitate imobiliara. Definitiile termenilor despre Publicitate imobiliara cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Publicitate imobiliara, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Publicitate imobiliara.