Brico Dépôt România își asumă obiective de sustenabilitate și minimizare a riscurilor de tăieri ilegale de păduri împreună cu WWF

BUCURESTI - 14 decembrie 2016

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Retail, CSR

WWF va dezvolta împreună cu Brico Dépôt România o platformă ce va cuprinde informațiile esențiale pentru ca furnizorii de lemn să evite achiziționarea lemnului provenit din exploatări ilegale, păduri virgine sau din păduri cu valoare ridicată de conservare.

Peisajul natural din România este spectaculos, cu toate acestea, tăierile ilegale, chiar și din Parcurile Naționale, reprezintă o problemă actuală și totodată o amenințare pentru sănătatea ecosistemului. Este foarte important pentru noi să protejăm padurile și ne bucurăm că am încheiat acest parteneriat cu WWF. Este un prim pas pentru a crea un plan concret pentru companiile implicate în procesul de achiziție a lemnului.

Christian Mazauric, Director General Brico Dépôt România.

Platforma este deschisă principalilor factori interesați de legislația în domeniu și va fi un instrument indispensabil pentru a evita plasarea si vânzarea în piață a lemnului provenind din surse nesigure. În plus, platforma îi va ajuta pe operatori să obtină certificarea FSC (Forest Stewardship Council) pentru lemn controlat.

Prin parteneriatul încheiat pe o durată de un an, Brico Dépôt își asumă o serie de măsuri privind achiziția lemnului în vederea comercializării. Astfel, retailerul  va desemna zonele de unde nu va achiziționa lemn - de exemplu, parcurile naționale și naturale, zonele cu risc în privința exploatărilor ilegale.

Pentru a creste sustenabilitatea în privința produselor din lemn, Brico Dépôt își asumă o creștere cu 10% a produselor certificate FSC pe rafturile magazinelor, până la sfarsitul parteneriatului. Pe termen lung, Brico Dépôt își dorește să ajungă la 100% produse vândute din lemn certificat.

Dacă vrem să avem o gestionare sustenabilă a pădurilor din România, nu este de ajuns doar să ne asigurăm că procedurile de control și legile sunt îmbunătățite, ci trebuie să încercăm să schimbăm piața. Pe de o parte putem cere mai multă transparență din partea companiilor privind trasabilitatea  lemnului și, inclusiv, ținte ambițioase pentru reducerea impactului negativ asupra pădurilor. Pe de altă parte, trebuie să cerem sprijin de la consumatorii finali, care, la rândul lor, să facă alegeri informate, care să determine astfel toți jucătorii să joace cinstit. Faptul că Brico Dépôt își asumă să evite zonele critice și, totodată, își dorește să aibă pe termen mediu doar produse sustenabile este un pas în direcția bună și încercăm să îi ajutăm pe toti cei interesati prin acest proces, a declarat Magor Csibi, director WWF România.

La nivel mondial, mai mult de 125 de milioane de hectare de pădure sunt certificate conform standardelor FSC, echivalentul a aproximativ 5% dintre pădurile de producție de pe planetă. În România aproximativ 2,5 milioane hectare  de pădure sunt certificate FSC.

Note pentru editori

FSC (Forest Stewardship Council) este o organizație independentă, neguvernamentala si non-profit aparută în anul 1993 pentru a promova un management forestier responsabil în pădurile din întreaga lume. Altfel spus, schema de certificare FSC ia în considerare atât interesele economice, sociale, cât si de mediu.  Există mai multe tipuri de certificări FSC: Certificarea managementului forestier, Certificarea lanțului de custodie și certificarea lemnului controlat. Mai multe despre certificarea pădurilor conform standardului FSC: http://www.wwf.ro/ce_facem/paduri/certificarea_pdurilor_conform_standardului_fsc/

·        Despre păduri virgine: http://www.wwf.ro/ce_facem/paduri/pduri_virgine/

·       Despre pădurile cu valoare ridicată de conservare: http://www.wwf.ro/ce_facem/paduri/pduri_cu_valoare_ridicat_de_conservare/

Despre WWF (World Wide Fund for Nature)

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.

Despre Brico Dépôt

Brico Dépôt a fost înființat în 1993 în Reims (Franța). Are în prezent 118 magazine în Franța, 28 în Spania, două în Portugalia și 15 în România. Brico Dépôt vizează în primul rând pasionaţii DIY și constructorii profesionişti. Este bazat pe un format de preț scăzut, care oferă clienţilor produsele esențiale pentru DIY și proiecte de renovare, disponibile în cantităţi mari, dar şi pentru şantierele de construcții. Brico Dépôt face parte din grupul Kingfisher plc - cu peste 1100 de magazine în 10 țări din Europa. Compania este implicată activ în promovarea și gestionarea durabilă a pădurilor și refacerea zonelor forestiere. Pentru mai multe informații accesați: www.bricodepot.ro și pagina de Facebook Brico Dépôt Romania.

Despre Pure Media

PR. MARKETING. WOM. KOL!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/pure-media/brico-depot-romania-isi-asuma-obiective-de-sustenabilitate-si-minimizare-a-riscurilor-de-taieri-ilegale-de-paduri-impreuna-cu-wwf