Prima facultate a Universitatii din Bucuresti care beneficiaza de sistemul wireless

BUCURESTI - 30 septembrie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Facultatea de Ştiinţe Politice deschide anul universitar 2005-2006, luni, 3 octombrie 2005, ora 14.45, la Universitatea din Bucureşti, amfiteatrul Dongoroz (Facultatea de Drept, Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46). Cu acest prilej sunt prezentate prima reţea wireless securizată din învăţământul românesc şi sistemul de gestiune A.D.M.A. (Atlas Data Mining Application), soluţii de care beneficiază în prezent doar Facultatea de Ştiinţe Politice şi Institutul de Cercetări Politice din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Prima facultate a Universitatii din Bucuresti  care beneficiaza de sistemul wireless

Data de 3 octombrie nu înseamnă numai începutul unui nou an universitar, ci şi începutul funcţionării unui nou site, www.hot-spot.ro, site menit sa ajute la înţelegerea modului de funcţionare şi implementare a reţelelor wireless atât pentru mediul educaţional cât şi pentru mediul antreprenorial.

Hot-spot.ro permite conectarea studenţilor şi profesorilor la Internet prin RoEduNet, în condiţii de maximă siguranţă şi mobilitate, adoptând cele mai noi standarde de securitate.
A.D.M.A. (Atlas Data Mining Application) este un sistem de gestiune universitară, pionierat în învăţământul românesc, sistem ce permite gestionarea relaţiilor bidirecţionale între student - profesor – secretariat.

Programul dispune de două interfaţe: interfaţa pentru studenţi şi cea pentru profesori. Astfel, fiecare student îşi vizualizează situaţia şcolară oricând doreşte, se poate înscrie la cursurile pe care doreşte să le frecventeze, poate trimite online solicitări şi cereri cu caracter administrativ. Profesorii dispun de o interfaţă în care pot trece notele studenţilor, precum şi de o facilitate de încărcare a materialelor legate de curs pe situl facultăţii.
În acelaşi timp, prin intermediul sistemului de gestiune A.D.M.A, este simplificată activitatea secretariatului facultăţii, în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei şcolare a fiecărui student, cazarea, decontarea abonamentelor RATB, feedback-ul cu studenţii etc.

Funcţionarea este cât se poate de simplă: în prima zi a unui curs profesorul încarcă pe situl facultăţii informaţia necesară pentru respectivul curs (prezentarea, structura, îndatoririle studentului pentru curs). Studenţii care posedă un PC mobil se conectează la hotspot, analizează în timp real materialele puse la dispoziţie de către profesor şi pot pune întrebări cu privire la acestea.
Acelaşi scenariu se aplică şi pentru o zi normală de curs în care profesorul încarcă pe site informaţii utile pentru tematica acelei zile. De asemenea, profesorul poate sugera accesarea unor situri pe internet care conţin informaţii de utilitate pentru curs. Practic, posibilităţile sunt infinite, utilizatorii, studenţi şi profesori, pot comunica şi cu alţi studenţi depărtaţi din punct de vedere geografic dar apropiaţi din punct de vedere al obiectivelor. Un curs se poate ţine simultan în diverse locaţii – prin video-conferinţe.

Despre QUAL-COM PR

Deschiderea anului universitar va fi marcată de Excelenţa Sa E.S. Svante Kilander, ambasadorul Suediei la Bucureşti, şi Prof. Dr. Teodor Meleşcanu, care vor susţine o conferinţă de presă, sub titulatura A fi diplomat. La eveniment participă studenţii Universităţii din Bucureşti dornici de a se familiariza cu valorile şi standardele impuse de cariera de diplomat.
Contact:
Biroul de Relaţii Publice al Universităţii din Bucureşti
Tel: 30 77 325

Qual-Com PR – Alina Andronache
Tel : 252 30 44
Mobil: 0742 35 99 60

alina.andronache@qual-comm.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/qual-com-pr/prima-facultate-a-universitatii-din-bucuresti-care-beneficiaza-de-sistemul-wireless