Burse de studiu pentru elevii de la sate oferite de Fundația Rădăcini Grup

BUCURESTI - 26 ianuarie 2016

Comunicat tip General in Auto, Educatie / Cultura, ONG, Social, CSR

Live site

Burse de studiu de la Fundația Rădăcini Grup pentru încurajarea educației copiilor defavorizați de la sate, pentru anul școlar 2016-2017
10 burse de studiu, fiecare în valoare de 4500 lei/an școlar pentru elevii din clasele a VIII-a
Programul pilot include 10 județe: Constanța, Călărași, Buzău, Brăila, Galați, Ilfov, Ialomița, Giurgiu, Prahova și Tulcea.

Fundatia Radacini Grup - burse pentru elevi

Fundația Rădăcini anunță începerea perioadei de înscrieri pentru programul de burse de studiu pentru anul școlar 2016-2017, burse oferite elevilor de la sate cu potențial academic ridicat și cu posibilități financiare limitate, care doresc să urmeze cursurile la zi ale unui liceu de top din orașe. Anul acesta, Fundația Rădăcini oferă un număr maxim de 10 burse de studiu.

În posesia burselor pot intra elevi din clasele a VIII-a care frecventează cursurile unei școli generale din satele județelor enumerate mai sus, elevi care demonstrează abilități academice remarcabile, conduită etică exemplară, implicare voluntară și rezultate la concursurile școlare, dar care întâmpină greutăți în susținerea materială în vederea înscrierii la un liceu de top din marile orașe.

Bursele oferite de Fundația Rădăcini pot acoperi cheltuielile generate de cazarea elevilor pe parcursul celor patru ani de studiu, costurile cu întreținerea materială, rechizite, haine, încălțăminte. Programul de burse are ca obiectiv încurajarea elevilor de la sate cu un evident potențial academic, la obținerea unei diplome de bacalaureat într-unul din liceele de top ale României și lansarea către mediul universitar. Valoarea unei burse de studiu este de 4500 lei/an școlar.

Bursele vor fi prelungite anual în condițiile în care beneficiarul dovedește în continuare rezultate deosebite la învățătură și un comportament exemplar, în concordanță cu cerințele impuse de liceul pe care îl frecventează.

Elevii interesați de bursele oferite de Fundația Rădăcini sunt invitați să transmită dosarul complet până la data de 15 mai 2016 la următoarea adresă : FUNDAȚIA RĂDĂCINI GRUP, Bulevardul Iuliu Maniu nr. 246, Clădirea Master, sector 6 , București. Mai multe detalii pe www.radacini.ro.

Fundația Rădăcini Grup a fost înființată cu scopul de a contribui activ la dezvoltarea comunității și din credința că orice companie trebuie să demonstreze spirit civic și implicare față de cei din comunitatea în care activează. Misiunea urmărită este aceea de a sprijini categoriile sociale care au nevoie de ajutorul celor din jur, indiferent de necesitățile acestora – educaționale, materiale sau de sănătate.

Acesta este cel de-al doilea proiect de burse oferit de fundație. Primul proiect, „Rădăcini pentru Studenți”, a ajuns deja în cel de-al treilea an și se bucură de o mare popularitate între studenții români pasionați de industria auto.

Fundația Rădăcini Grup a sprijinit proiecte ample ale unor organizații precum SOS Satele Copiilor, Asociația M.A.M.E., Asociația Pro Vita, Hospice Casa Speranței, etc., dar și numeroase cazuri particulare.

Despre Radacini Grup

Apărut pe piaţă în 1991, Grupul Rădăcini aniversează 25 de ani dedicați clienților săi.
Ȋn prezent, Rădăcini Grup deține o cotă de piață de 3,8% din total piață auto din România în 2015 și este unul dintre cei mai mari jucători. Rădăcini Grup deține în portofoliul său mărci auto consacrate precum Opel, Mazda, Volkswagen, Peugeot, Suzuki, Honda, Citroen, Cadillac, Chevrolet (service), Audi (service). Rădăcini Grup deţine centre auto integrate în București, Brașov, Constanţa, Brăila, Galaţi și Ploiești.

In 2015 Rădăcini Motors a livrat cea mai mare flotă de vehicule de transport școlar Opel, 1300 de microbuze Opel Movano fiind acum utilizate pentru transportul elevilor în special în mediul rural.

Grupul Rădăcini este prezent și pe piaţa echipamentelor de construcţii, fiind unic importator în România al stivuitoarelor Doosan, dar activează și în domeniul imobiliar și al formării profesionale în domeniul auto prin Grupul de Formare Profesională Master.

Pentru mai multe detalii accesați www.radacini.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/radacini-grup/burse-de-studiu-pentru-elevii-de-la-sate-oferite-de-fundatia-radacini-grup