Radio comercial

Definitie Radio comercial

Ansamblu de procedee tehnice si activitati legate de productia si distributia de programe radio, inclusiv prin Internet (radio online, real audio player). Media de masa ce cuprinde atat posturile nationale cat si locale (de stat si private), un suport atractiv din punct de vedere al raportului cost/rentabilitate se situeaza pe al treilea loc ca pondere intr-un top national al mediilor publicitare (dupa televiziune si presa scrisa). Este un suport bine adaptat pentru sectorul distributiei, pentru comunicatia informationala (stiri, evenimente) si realizarii de campanii publicitare intr-un termen scurt (fiind relativ usor de pus in practica). Atu principal: repetitie si un impact puternic asupra audientei locale (in actiuni tactice, punctuale - atat in campanii de lansare, cat si in campanii de intretinere), regionale sau chiar nationale, in functie de statia comerciala si de transele orare de audienta. Inconvenient: genereaza o comunicatie efemera, fiind perceput, adesea, ca un media insuficient de valorizator. Spoturile radio trebuie sa adopte un limbaj simplu, un ton direct, evocator, sa includa teme muzicale - pentru facilitarea recunoasterii marcii si a mesajului. Forma mesajului: mesaj preinregistrat, mesaj citit indirect de speaker sau mixt.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Radio comercial? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Radio comercial.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Radio comercial. Definitiile termenilor despre Radio comercial cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Radio comercial, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Radio comercial.