Cresterea productivitatii muncii prin gestionarea riscurilor si protejarea sanatatii salariatilor, facilitata de ajutoarele de stat acordate prin intermediul Fondului Social European

BUCURESTI - 26 februarie 2009

Comunicat tip General in Industrie

La intalnirea organizata in data de 9 februarie ac de catre Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane cu liderii confederatiilor sindicale si patronale cu tema “Fondul Social European – un instrument pentru reducerea efectelor crizei din Romania, in contextul planului European de relansare economica', dl. Marian Sarbu, ministrul Muncii, Familiei si Solidaritatii Sociale, a declarat ca “ultima componenta a ajutoarelor acordate prin intermediul Fondului Social European, dar nu cea mai putin importanta, este subventionarea investitiilor facute de intreprinderi pentru imbunatatirea conditiilor de sanatate si securitate in munca. Vor putea fi decontate cheltuieli cu achizitionarea si montarea diferitelor instalatii, instruirea angajatilor, seminarii de pregatire, brosuri si materiale informative”.

Ajutorul de minimis pentru sanatate si securitate la locul de munca se acorda pentru activitati, inclusiv informare, instruire si investitii, pentru :
- asigurarea sanatatii si securitatii la locul de munca
- prevenirea bolilor profesionale
- informarea si instruirea lucratorilor in domeniul sanstatii si securitatii la locul de munca
- asigurarea cadrului organizatoric si a mijloacelor necesare asigurarii securitatii si sanatatii la locul de munca.

Intensitatea maxima a ajutorului poate ajunge la 100% din costurile eligibile determinate in conformitate cu regulile de eligibilitate pentru POSDRU finantat din Fondul Social European :
- regulamentul (CE) nr.1081/2006
- ordinul MMFPS si MFP nr.3/185/2008

O intreprindere poate primi pana la maxim 200.000 de Euro ajutor de minimis in 3 ani, respectiv vor fi cumulate toate ajutoarele de minimis pe care le primeste, indiferent de tipul de investitie si de tipul de autoritate publica

Conditii pentru acordare
- Cererea de finantare: valoare minima – 10.000 euro si valoare maxima – 200.000 euro
- Momentul prezentarii aplicatiei : inainte de a se angaja orice cheltuiala pentru asigurarea sanatatii si
securitatii la locul de munca

NU pot primi ajutor de minimis pentru sanatate si securitate la locul de munca:
- Intreprinderile care isi desfasoara activitatea in sectoarele pescuitului si acvaculturii
- Intreprinderile care isi desfasoara activitatea in productia primara de produse agricole
- Intreprinderile care isi desfasoara activitatea in sectorul carbunelui
- Intreprinderile aflate in dificultate (ex. fac obiectul procedurilor colective de insolventa)
- Intreprinderi care trebuie sa ramburseze ajutorul primit ca urmare a deciziei Comisiei Europene

Securitatea si sanatatea in munca este in interesul tuturor. Este bine atat pentru angajati cat si pentru intreprinderi ! Un mediu de munca sigur si sanatos inseamna o afacere buna si contribuie nu numai la starea de bine a lucratorilor dar si la succesul intreprinderilor, la dezvoltarea durabila si prosperitatea economica a acestora pe termen lung.

Despre RADU BUSINESS GROUP SRL

Daca doriti informatii suplimentare despre aceasta oportunitate, va stau la dispozitie.
Radu Aurel
facilitator proiecte POSDRU

Telefon : 0723 303.556
E-mail : office@rbgroup.ro