Raport de prepusenie

Definitie Raport de prepusenie

Raportul juridic nascut intre comitent si prepus poarta numele de raport de prepusenie. Constituie raporturi de prepusenie: - raporturile nascute in temeiul unui contract de munca, - raporturile nascute in temeiul unui contract de prestari servicii, - raportul nascut in temeiul unui contract de mandat, - raportul nascut in temeiul unui contract de management etc. Spre exemplu, daca autorul unui accident rutier este soferul unui camion care transporta marfa pentru unitatea unde era angajat, persoana prejudiciata se va putea adresa fie soferului, fie unitatii unde acesta este angajat, pentru a-si recupera prejudiciul.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Raport de prepusenie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Raport de prepusenie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Raport de prepusenie. Definitiile termenilor despre Raport de prepusenie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Raport de prepusenie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Raport de prepusenie.