Raspundere juridica

Definitie Raspundere juridica

Complexul de drepturi si obligatii conexe care - potrivit legii - se nasc ca urmare a savarsirii unei fapte ilicite si care constituie cadrul de realizare a constrangerii de stat, prin aplicarea sanctiunilor juridice in scopul asigurarii stabilitatii raporturilor sociale si a indrumarii membrilor societatii in spiritul respectarii ordinii de drept. A nu se confunda cu sanctiunea juridica. Aplicarea sanctiunilor juridice este doar consecinta finala a antrenarii raspunderii juridice.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Raspundere juridica? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Raspundere juridica.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Raspundere juridica. Definitiile termenilor despre Raspundere juridica cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Raspundere juridica, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Raspundere juridica.