Raspundere penala

Definitie Raspundere penala

Una din institutiile fundamentale ale dreptului penal, alaturi de institutia infractiunii si a pedepsei, reglementata in diferite dispozitii ale Codului penal. Ea obliga persoana care a savarsit o infractiune sa raspunda pentru aceasta in fata organelor judiciare, sa suporte sanctiunile prevazute de lege si sa execute pedeapsa aplicata. Raspunderea penala are ca temei savarsirea unei infractiuni, legea prevazand ca infractiunea este unicul temei al acesteia. Raspunderea penala poate fi atenuata sau agravata avandu-se in vedere imprejurarile (circumstantele) in care a fost savarsita infractiunea, circumstante ce vor fi luate in considerare la individualizarea pedepsei.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Raspundere penala? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Raspundere penala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Raspundere penala. Definitiile termenilor despre Raspundere penala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Raspundere penala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Raspundere penala.