Rata lichiditatii

Definitie Rata lichiditatii

Etalon care masoara gradul de lichiditate al unei societati, adica capacitatea de a face fata la timp obligatiilor de plata pe termen scurt.Rata lichiditatii = (lichiditatile societatii + createle exigibile) / obligatiile de plata exigibileUn raport de 1/1 este considerat in practica ca un raport normal.Este etalonul de masurare a capacitatii societatii de lichidare a datoriilor sale pe termen scurt, fara a fi nevoita sa recurga la vanzarea activelor putin realizabile.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Rata lichiditatii? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Rata lichiditatii.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Rata lichiditatii. Definitiile termenilor despre Rata lichiditatii cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Rata lichiditatii, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Rata lichiditatii.