Razboi al preturilor

Definitie Razboi al preturilor

Concurenta prin pret situatie in care o firma cauta sa castige o cota de piata cat mai mare prin practicarea unor preturi inferioare celor ale concurentei, care reactioneaza asemanator, creandu-se un adevarat cerc vicios. Atunci cand o firma doreste sa evite razboiul cu concurenta la nivelul pretului, ea va cauta sa se infrunte pe alte planuri, cum ar fi: produsul, publicitatea, promovarea vanzarilor (cadouri, prime) s.a. Situarea magazinelor in apropierea locului de consum si deschiderea de reprezentante si filiale ale producatorului, pentru a servi mai bine piata, pot constitui, de asemenea, o baza pentru competitia in afara pretului formele cele mai importante ale acestei competitii raman insa mijloacele promotionale. Exemple de competitie in afara pretului:- diferentierea produsului - prin aceasta actiune se evita comparatia de pret cu produsele competitive apartinand concurentei producatorul poate face dificile comparatiile privind pretul accentuand asupra unor inovatii minore (variante multiple de produs, ambalaje diferite s.a.), care perturba perceperea pretului exact de consumatori- servicii conexe - credit, expeditie gratuita, acceptarea restituirii produselor cumparate, instalare gratuita, garantie, piese de schimb etc.- publicitatea - este un mijloc important de influentare a cumparatorilor (prin persuasiune). Este o modalitate de actiune mai greu de imitat pe termen scurt (reactia concurentei poate fi si ea intarziata).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Razboi al preturilor? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Razboi al preturilor.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Razboi al preturilor. Definitiile termenilor despre Razboi al preturilor cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Razboi al preturilor, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Razboi al preturilor.