Rebut

Definitie Rebut

Produs, semifabricat, piesa care nu corespunde conditiilor calitative stabilite prin standarde, norme interne, caiete de sarcina, conditii tehnice, contracte etc. si care nu poate fi utilizat direct in scopul pentru care a fost realizat, reprezentand o pierdere economica.Principalele cauze ale rebuturilor sunt:- folosirea unro utilaje si echipamente tehnologice defecte si a unor procese tehnologice gresite- folosirea unor materii prime si materiale necorespunzatoare calitativ- incalcarea disciplinei tehnologice si a disciplinei muncii- o conducere tehnica nesatisfacatoare a proceselor de productie, a regulilor de ambalare, transport si de pastrare a produselor- fluctuatia fortei de munca, etc.Rebutul este o risipa directa de munca vie si materiala, si se repercuteaza negativ asupra tuturor indicatorilor ce caracterizeaza activitatea economica productiv-financiara a intreprinderii.Rebutul este de doua feluri:- definitiv- recuperabil.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Rebut? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Rebut.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Rebut. Definitiile termenilor despre Rebut cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Rebut, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Rebut.