Recesiune

Definitie Recesiune

Forma severa de criza economica. Declin general al nivelului activitatii economice si al cresterii economice, caracterizat prin somaj, devalorizare, inflatie, scadere a nivelului de trai.Biroul National de Cercetare Economica din SUA (NBER) defineste recesiunea ca un declin semnificativ al activitatii economice in intreaga societate, ce dureaza mai mult de cateva luni, declin vizibil prin scaderea produsului intern brut (PIB), a veniturilor reale ale populatiei, a numarului de angajati din economie, a productiei industriale si a vanzarilor cu amanuntul (en detail) si cu ridicata (en gros, angro).O recesiune mai indelungata duce la depresiune economica.O regula acceptata de majoritatea analistilor este ca se considera a fi recesiune in cazul in care cresterea produsului intern brut (PIB - gross domestic product - GDP) este negativa mai mult de doua sau mai multe trimestre. Cu toate acestea, regula nu poate fi aplicata catorva dintre recesiunile inregistrate oficial in SUA de Biroul National de Cercetare Economica (NBER).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Recesiune? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Recesiune.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Recesiune. Definitiile termenilor despre Recesiune cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Recesiune, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Recesiune.