Rector

Definitie Rector

Functie de conducere in invatamantul superior, conducator al unei universitati, institut politehnic, academie etc. ce asigura conducerea curenta a institutiei respective.Rectorul asigura indeplinirea hotararilor organelor de conducere a institutiei si a sarcinilor stabilite de catre organul caruia aceasta ii este subordonata, raspunde de respectarea prevederilor legale in adoptarea deciziilor si in intreaga activitate a institutiei, de buna organizare si desfasurare a procesului educativ-instructiv.Rectorul se numeste pe baza propunerilor Senatului pe o perioada de 4 ani, cel mult de doua ori consecutiv.Rectorul este presedintele biroului executiv al Senatului si poate fi si presedintele Senatului.Vezi si Decan, Prodecan, Prorector

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Rector? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Rector.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Rector. Definitiile termenilor despre Rector cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Rector, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Rector.