Reescont

Definitie Reescont

Cumpararea de catre bancile centrale a cambiilor sau altor titluri de credit comerciale, pentru reintregirea lichiditatilor bancilor comerciale.Cu alte cuvinte, prin reescont, o cambie detinuta de o banca comerciala, in urma scontarii ei, este trimisa unei banci centrale in schimbul unei taxe de reescont (sau taxa oficiala a scontului), care se stabileste, de obicei, in functie de cerintele politicii economice a statului respectiv.Bancile comerciale prezinta la reescont titlurile de credit daca sunt obligate sa efectueze plati majore, iar rezervele lor in casa se dovedesc insuficiente.Banca centrala poate sa stabileasca fiecarei banci comerciale anumite limite de reescont (contingente), sau poate sa cumpere hartii de valoare fara nici o limita prestabilita. In ambele cazuri, manevreaza cu taxa de reescont.Limitele de reescont si taxa de reescont sunt instrumente importante ale politicii monetare a statului. In multe tari, nivelul taxei de reescont determina si nivelul general al dobanzilor pe piata capitalului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Reescont? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Reescont.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Reescont. Definitiile termenilor despre Reescont cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Reescont, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Reescont.