Refuzul de a vinde consumatorului

Definitie Refuzul de a vinde consumatorului

Actiune prin care un comerciant refuza sa satisfaca cererea unui client. Aceasta practica este interzisa, cu unele exceptii: vanzarea este restrictionata printr-o reglementare a autoritatii publice (exemplu: la arme de foc, tigari, bauturi alcoolice pentru tinerii sub 16 ani etc) indisponibilitatea produsului (epuizarea stocului) solicitare neconforma cu practica comerciala (spre exemplu, cumparatorul doreste sa cumpere numai pantalonul unui costum). O.G. 99/2000, art.63: Se interzice a se refuza consumatorului, fara un motiv justificat, conform prevederilor legale in vigoare, vanzarea unui produs sau prestarea unui serviciu.Refuzul de vanzare catre o alta firma este de asemenea interzis, cu unele exceptii (spre exemplu, practicarea unei politici de distributie selectiva sau exclusiva legala).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Refuzul de a vinde consumatorului? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Refuzul de a vinde consumatorului.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Refuzul de a vinde consumatorului. Definitiile termenilor despre Refuzul de a vinde consumatorului cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Refuzul de a vinde consumatorului, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Refuzul de a vinde consumatorului.