Registrul de inventar privind investitiile, dotarile si alte utilitati

Definitie Registrul de inventar privind investitiile, dotarile si alte utilitati

Formular tipizat fara regim special.(Cod 14-2-1/a) Format X4, tiparit pe o singura fata in registre a 50 de file. Serveste ca: - document de inregistrare a mijloacelor fixe, obiectelor de inventar, a reparatiilor capitale, modernizarilor efectuate si a altor investitii pe baza documentelor justificative - document de stabilire a cheltuielilor efectuate cu investitiile, dotarile si alte utilitati, precum si a valorilor de iesire a acestora. Se intocmeste intr-un singur exemplar, pe masura efectuarii investitiilor si a vanzarii acestora de catre cei care conduc contabilitatea in partida simpla (asociatii familiale, persoane fizice etc.). In coloana 1 se inscrie numarul curent al operatiilor, de la inceputul activitatii pana la data incetarii acesteia. In coloana 2 se trece data (ziua, luna, anul) la care se face inregistrarea, care trebuie sa corespunda cu data la care s-a efectuat achizitia. In coloana 3 se inscriu felul si numarul documentului (factura, chitanta fiscala sau bon de vanzare), pe baza caruia se face inregistrarea. In coloana 4 se inscrie numarul de inventar (sau de ordine) atribuit bunurilor achizitionate, in ordinea intrarii lor in gestiune. In coloana 5 se inscrie denumirea bunurilor. In coloana 6 se inscrie valoarea de achizitie a bunurilor. In coloana 7 se inscrie data (ziua, luna, anul) la care iese din gestiune bunul respectiv. In coloana 8 se inscrie suma inclusa pe cheltuieli pana la data iesirii. In coloana 9 se inscrie valoarea ramasa, nerecuperata la data iesirii. In coloana 10 se inscrie valoarea de iesiri (vanzare) a bunului. In coloana 11 se dau explicatii cu privire la identificarea bunului. Acest registru se numeroteaza si se completeaza fara stersaturi si fara a se lasa spatii libere. Nu circula, fiind document de inregistrare contabila. Se arhiveaza impreuna cu documentele justificative care stau la baza intocmirii lui. Vezi modelul in Normele Metodologice 0/03 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Registrul de inventar privind investitiile, dotarile si alte utilitati? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Registrul de inventar privind investitiile, dotarile si alte utilitati.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Registrul de inventar privind investitiile, dotarile si alte utilitati. Definitiile termenilor despre Registrul de inventar privind investitiile, dotarile si alte utilitati cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Registrul de inventar privind investitiile, dotarile si alte utilitati, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Registrul de inventar privind investitiile, dotarile si alte utilitati.