Renuntare la mostenire

Definitie Renuntare la mostenire

Manifestarea de vointa a succesibilului prin care acesta declara ca nu doreste sa beneficieze de drepturile succesorale pe care i le confera vocatia sa succesorala (legala sau testamentara). Renuntarea poate fi numai expresa. Poate avea loc numai dupa deschiderea succesiunii si numai daca succesibilul nu a acceptat anterior mostenirea. Este un act solemn, trebuind sa se faca printr-o declaratie la notarul public si sa se treaca intr-un registru special. Renuntarea nu poate fi decat pur abdicativa. O eventuala renuntare in favorem ar avea, in mod necesar, semnificatia unei acceptari insotita concomitent sau succesiv de o cesiune (cu titlu oneros sau gratuit) a drepturilor succesorale in favoarea unei persoane determinate. Retractarea renuntarii, potrivit art.701 Cod Civil, este permisa numai daca n-a expirat termenul de optiune succesorala si numai daca intre timp mostenirea nu a fost acceptata de alti mostenitori.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Renuntare la mostenire? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Renuntare la mostenire.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Renuntare la mostenire. Definitiile termenilor despre Renuntare la mostenire cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Renuntare la mostenire, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Renuntare la mostenire.