Reprezentare succesorala

Definitie Reprezentare succesorala

Procedeul tehnico-juridic prin care un mostenitor de grad mai indepartat urca in locul si gradul ascendentului sau (care a precedat deschiderea succesiunii), pentru a culege partea de mostenire care s-ar fi cuvenit ascendentului lor, daca acesta ar mai fi fost in viata (art.664 Cod Civil). Reprezentarea succesorala este permisa de lege numai in privinta descendentilor in linie dreapta (art.665 Cod Civil), si in privinta descendentilor din frati si surori (art.666 Cod Civil).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Reprezentare succesorala? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Reprezentare succesorala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Reprezentare succesorala. Definitiile termenilor despre Reprezentare succesorala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Reprezentare succesorala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Reprezentare succesorala.