Reprezentare

Definitie Reprezentare

Procedeu prin care o persoana numita reprezentant incheie un act juridic in numele ei, dar pe seama altei persoane, numita reprezentat, iar efectele actului se produc direct asupra persoanei reprezentate. Dreptul de reprezentare izvoraste din lege sau din mandat, deci din conventie.In functie de intinderea ei, reprezentarea poate fi totala (sau generala, cand se confera reprezentantului puterea de a face pentru reprezentat toate actele juridice, cu exceptia celor personale) si partiala (sau speciala, cand se confera reprezentantului puterea de a face pentru reprezentat un anumit sau anumite acte juridice determinate).Reprezentarea nu trebuie confundata cu contractul de mandat, in cadrul caruia mandatantul il imputerniceste pe mandatar sa incheie acte juridice privind administrea unui patrimoniu sau numai pentru o anumita operatiune. Este posibil ca mandatul sa fie insotit si de reprezentare, devenind atunci mandat cu reprezentare. Reprezentatul poate da imputernicire reprezentantului, prin procura.Vezi si Act prin reprezentare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Reprezentare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Reprezentare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Reprezentare. Definitiile termenilor despre Reprezentare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Reprezentare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Reprezentare.