Rescont

Definitie Rescont

Operatie efectuata de banca centrala in vederea aprovizionarii cu mijloace banesti lichide a bancilor comerciale. Pe baza prezentarii la banca centrala si acceptarii de catre aceasta a unui portofoliu de cambii scontate de ele, bancile comerciale obtin in schimb asemenea mijloace inainte de diferite scadente ale cambiilor.Vanzarea de catre o banca altei banci, inainte de scadenta, a unor titluri de cerdit aflate in posesia acesteia. Banca cumparatoare incaseaza o taxa de rescontare egala cu dobanda cuvenita, inclusiv comisionul pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de operatiunile de rescontare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Rescont? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Rescont.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Rescont. Definitiile termenilor despre Rescont cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Rescont, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Rescont.