Responsabil comercial

Definitie Responsabil comercial

Persoana desemnata de conducerea firmei pentru dezvoltarea relatiilor cu clientii potentiali, incheierea de contracte, organizarea de actiuni de prospectare (privind evolutia pietei, stocuri, produse noi, actiuni intreprinse de concurenta etc), servicii de consultanta, promovare etc. Pentru buna desfasurare a activitatii, responsabilul comercial intocmeste un carnet de bord, cu ajutorul caruia urmareste o serie de indicatori:- evolutia vanzarilor - vanzarile efectiv realizate, comparativ cu cele planificate (pe fiecare luna)- numarul de comenzi solicitate de clienti - indicator de anticipare a activitatii comerciale viitoare- pozitia concurentiala (numarul de comenzi ferme derulate : numarul total de comenzi solicitate) - evidentiaza raportul calitate/pret al ofertei firmei- indicele de calitate al marfii (valoarea livrarilor refuzate : valoarea livrarilor efectuate) - indica conformitatea livrarilor cu comanda initiala (posibil - calitate necorespunzatoare, cantitati inexacte)- indicele de calitate al serviciilor (termenul de livrare efectiv: termenul de livrare promis)- rata rentabilitatii comerciale (profitul realizat din comenzile livrate: cifra de afaceri) - exprima performata comerciala si contributia acestei activitati in rezultatul global al firmei- indicele cheltuielilor de publicitate (cheltuielile de publicitate: cifra de afaceri) - arata cheltuielile de publicitate efectuate raportat la performanta comerciala a firmei.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Responsabil comercial? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Responsabil comercial.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Responsabil comercial. Definitiile termenilor despre Responsabil comercial cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Responsabil comercial, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Responsabil comercial.