Retract litigios

Definitie Retract litigios

Manifestarea unilaterala de vointa prin care debitorul unui drept litigios - transmis de catre (titular sau) creditor unei alte persoane, printr-un contract de vanzare-cumparare sau printr-o cesiune de creanta cu titlu oneros - poate sa stinga litigiul si totodata obligatia sa, oferind cesionarului (cumparatorul dreptului) - adica noului sau creditor - suma (pretul) cu care aceasta a cumparat efectiv creanta (sau dreptul) de la cedent, impreuna cu toate cheltuielile cumpararii si cu dobanzile aferente de la data platii cesiunii. Pe de o parte, se descurajeaza cumpararile speculative de drepturi litigioase. Pe de alta parte, debitorul retractant devenind astfel propriul sau creditor, intreaga creanta litigioasa se stinge prin confuziune. In sfarsit, Stingandu-se dreptul litigios, se stinge si litigiul. Pentru cazurile de interzicere a retractului litigios, vezi art.1404 Cod Civil, si art.45 Cod Comercial.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Retract litigios? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Retract litigios.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Retract litigios. Definitiile termenilor despre Retract litigios cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Retract litigios, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Retract litigios.